Els guanyadors de la segona estrella Michelin

Els restaurants catalans Bo.TiC i Cinc Sentits guanyen la segona estrella Michelin

l'Aliança 1919, Atempo i Quatre Molins entren a l'estrellat mentre que l'ABaC, El Celler de Can Roca i Lasarte mantenen les tres estrelles

RedaccióActualitzat

Nit triomfal per a l'alta cuina catalana a la gala de la Guia Michelin Espanya i Portugal, que s'ha fet de manera virtual des de Madrid en unes dates marcades per la Covid-19. El de l'hostaleria ha estat un sector especialment colpejat per la crisi sanitària derivada de la pandèmia i les restriccions establertes per provar d'impedir l'extensió descontrolada dels contagis.

Un total de 16 estrelles Michelin han caigut a Catalunya. Una per als restaurants Aliança 1919, d 'Anglès, Quatre Molins, de Cornudella de Montsant i Atempo, de Sant Julià de Ramis ; dues per al Cinc Sentits i Bo.TiC, i tres per a ABaC, El Celler de Can Roca i Lasarte.

De tots els esmentats, Atempo i Quatre Molins s'estrenen a la guia. Com a novetat, la guia vermella ha incorporat una nova categoria, l'estrella Verda, en reconeixement als que vetllen per la sostenibilitat entre els quals Les Cols d'Olot, el Somiatruites d'Igualada o L'Antic Molí d'Ulldecona.

Han estrenat el reconeixement 21 establiments, entre els quals hi ha Casa Albets, de Lladurs; Cocina Hermanos Torres, de Barcelona; Els Casals, de Sagàs; L'Antic Molí, d'Ulldecona; Les Cols, d'Olot; Lluerna, de Santa Coloma de Gramenet, i Somiatruites, d'Igualada.

 

 

Dos biestrellats nous

En la categoria d'establiments amb dues estrelles, integrada per 38 restaurants, enguany s'hi han incorporat dos catalans per recomanació dels inspectors de la guia. El primer és Bo.TiC, projecte del xef Albert Sastregener, instal·lat en una antiga fàbrica de carruatges de Corçà.

El cuiner hi defensa unes elaboracions creatives "de gran nivell tècnic", respectuoses amb la tradició, però fidels sobretot a aconseguir "nitidesa en cada gust".

També ha ascendit de categoria el Cinc Sentits de Jordi Artal. El cuiner proposa als seus clients una singular ruta per la història de la seva família, tot posant de relleu els gustos de la "moderna cuina catalana" amb l'ajuda de petits productors de confiança.

 

Mantenen les 3 estrelles els restaurant l'ABaC de Jordi Cruz, el Celler de Can Roca, dels germans Roca i Lasarte de Martín Berasategi.

Premi Nacional de Gastronomia

A banda, el xef del restaurant Tickets de Barcelona, Albert Adrià, ha vist reconeguda amb el Premi Nacional de Gastronomia la seva trajectòria professional, que va començar al Bulli, al costat del seu germà, i els últims 15 anys l'ha portat a obrir diversos restaurants d'èxit a la ciutat.

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia ha volgut destacar la resiliència i l'esforç del sector, en un any especialment afectat per la pandèmia.

ARXIVAT A:
Gastronomia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut