Angela Merkel amb Wolfgang Franz, aquest dimecres durant la presentació de l'informe (Foto: Reuters)
Angela Merkel amb Wolfgang Franz, aquest dimecres durant la presentació de l'informe (Foto: Reuters)
Berlín

Els pronòstics per a l'economia alemanya apunten a un creixement superior del previst

L'informe anual del consell assessor d'economistes del govern alemany revisa a l'alça les previsions anteriors, i mostra un creixement major del que s'havia previst: un 3,7% per aquest any i un 2,2% pel 2011. Les conclusions, que s'han anunciat aquest dimecres, apunten al sector exterior i a la demanda domèstica com els factors clau d'aquesta recuperació. El president del consell, que també preveu una sensible disminució de l'atur, ha reconegut que Alemanya "està abandonant la crisi d'una manera sòlida i ràpida".

Actualitzat
Tot i les incerteses de l'Eurozona i els Estats Units, i l'anomenada "guerra de les divises", les exportacions i la demanda interna seran els factors que arrossegaran Alemanya a protagonitzar la recuperació més important de les economies industrialitzades, tant aquest 2010 com el 2011.

Aquestes previsions s'extreuen de l'informe anual del consell assessor d'economistes del govern alemany, que s'ha publicat aquest dimecres. Els "savis" de l'economia alemanya pronostiquen que el país creixerà un 3,7% aquest any i un 2,2% el 2011. Així, l'informe torna a revisar a l'alça les previsions anteriors de creixement del PIB alemany per aquest exercici i el següent.

El president del consell, que està format per catedràtics universitaris i altres experts en economia i finances, Wolfgang Franz, ha assegurat que "la conjuntura ha canviat radicalment. Ja no es compara Alemanya amb el malalt d'Europa". També ha dit que el país "està abandonant la crisi d'una manera sòlida i ràpida".

L'informe assenyala que mentre que el sector exterior aportarà el 40% del creixement del PIB el 2010, la demanda interna agafarà el relleu el 2011 i serà el principal motor del creixement alemany. A més, també preveu una sensible disminució de l'atur. Concretament, el consell d'assessors considera que la taxa d'atur, que era del 8,9% quan es va tancar el 2009, se situarà aquest any al 7,7% i el 2011 baixarà fins al 7%. D'aquesta manera, l'any acabaria amb una xifra inferior als 3 milions d'aturats, el millor resultat dels darrers 18 anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut