Gràfica comparativa dels resultats del CEO i el CIS
Gràfica comparativa dels resultats del CEO i el CIS
Barcelona

Els partits catalans relativitzen les enquestes del CEO i el CIS i tots es mostren convençuts d'obtenir bons resultats el 25-N

Pere Navarro treu ferro a la davallada que pronostiquen les enquestes al PSC i tant Alicia Sánchez-Camacho com Oriol Junqueras es mostren convençuts que obtindran un gran resultat el 25 de novembre. Iniciativa i Solidaritat, per la seva banda, dubten de la fiabilitat del sondeig i López Tena creu que s'ha buscat "una mostra a favor" de CiU.

RedaccióActualitzat
Quan falten poques hores perquè comenci la campanya electoral, els principals partits catalans han valorat les enquestes d'intenció de vot de CEO i CIS que s'han publicat aquest dijous. Tots dos sondejos coincideixen a a donar una àmplia majoria a CiU, que seria primera força al Parlament, i una important caiguda del PSC.

El primer secretari i candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, ha tret ferro al resultat i ha recordat que encara hi ha molts votants indecisos. És per això que s'ha mostrat partidari de "treballar durant la campanya electoral perquè els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya sàpiguen clarament què és el que proposa cada partit". Navarro sospita que "tant el PP com CiU voldran continuar amb les retallades".

La davallada del PSC podria fer, segons el CEO, que el PP es convertís en segona força. La seva presidenta, Alicia Sánchez-Camacho, confia que els populars treuran un bon resultat el 25-N: "relativitzem molt els resultats del CEO i del CIS, però les meves expectatives són molt importants", ja que creu que, en aquests comicis, "l'únic partit que s'ha d'enfortir, perquè és l'únic que pot plantar cara al separatisme de CiU, és el PPC".

La número 2 d'Iniciativa per Barcelona, Dolors Camats, ha fet una crida a mobilitzar el vot d'esquerres arran dels resultats de l'enquesta del CEO, que pronostica una majoria absoluta de CiU i situa el PP com a segona força. Camats, que ha insinuat que l'enquesta podria "estar una mica retocada", ha lamentat que hi ha "un intent molt fort  d'esborrar temes que no siguin el dret a decidir" de l'agenda política i ha advertit que  un nou govern de CiU seguirà aplicant retallades.

Pel que fa a Esquerra, que ara és la cinquena força del Parlament amb 10 diputats, tots dos sondejos li pronostiquen que puja i competeix per la segona o tercera posició. El candidat republicà, Oriol Junqueras, ha destacat la intenció de vot directe, en la qual el CEO situa ERC com a segona força. Per Junqueras, el CEO "anuncia que ERC farà un molt bon resultat", tot i que "la cuina" de l'enquesta els baixi fins al quart lloc. El candidat, però, està convençut que els republicans aconseguiran "un molt bon resultat".

Qui ha estat més crític ha estat el candidat de Solidaritat per la Independència, Alfons López Tena, que no es creu l'enquesta del CEO. López Tena ha qualificat de "vergonya" que un organisme públic "busqui una mostra a favor del partit governant i en contra dels altres partits".
Anar al contingut