La dona ha agredit i increpat la parella lesbiana durant 10 minuts
Barcelona

Els Mossos investiguen l'agressió homòfoba a dues dones per fer-se un petó al metro

Les agressions i amenaces van durar 10 minuts i només una dona gran les va defensar en un vagó ple de gent

Actualitzat

Nova agressió homòfoba al metro de Barcelona. Una parella de lesbianes ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra i l'Observatori de l'Homofòbia els insults que van rebre dins un vagó de la línia 2 per part d'una dona, que els recriminava que s'haguessin fet un petó en públic.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i han informat dels fets la Fiscalia d'Odi i Discriminació.

Segons explica per Twitter una de les denunciants, que ho van gravar amb el telèfon mòbil, les agressions i amenaces van durar 10 minuts.

 

El video s'ha fet viral. Es veu com la dona els diu "maricones", els reclama que respectin el seu dret a no veure-les besar-se perquè li fa "fàstic" i els recrimina: "a més, catalanes!", després de dir-los que ella també té un germà homosexual que no es besa en públic "per respecte".

Les noies, que han rebut molts suports a través de la xarxa, lamenten que ningú les defensés al vagó del metro, excepte una dona gran.

 

 

 

Les dones agredides han volgut deixar clar que l'homofòbia no ve de col·lectius determinats, i no volen afegir cap component racista a la denúncia.

 

Un cas a la Verneda

L'1 de juliol passat una parella de lesbianes també van ser agredides davant del seu fill de 4 anys ala terrassa d'un bar a la Verneda. Un home, que semblava que anava begut, les va increpar i a una d'elles la va agafar pel braç i l'hi va retorçar. L'home va ser detingut i l'investiguen per un possible delicte d'odi i discriminació, a més d'amenaces i maltractament lleu.

 

El regidor de Drets de Ciutadania i Transparència, Marc Serra, ha explicat que l'Ajuntament està treballant en coordinació amb Fiscalia per aconseguir que es concedeixi "una ordre de protecció per a les dues dones i els seus fills", perquè viuen a la mateixa zona que l'agressor.

ARXIVAT A:
HomofòbiaLGTBIQ+
Anar al contingut