Imatge d'un menú escolar gratuït compartida a les xarxes (Twitter)

Els menús "vergonyosos" per a alumnes vulnerables obliguen Boris Johnson a rectificar

El primer ministre britànic reconeix que famílies desafavorides del Regne Unit han rebut menús que no compleixen amb els mínims alimentaris

RedaccióActualitzat

Polèmica al Regne Unit pels menús escolars gratuïts que es distribueixen a famílies desafavorides mentre es fan classes telemàtiques a causa de la pandèmia.

Diverses mares han compartit a les xarxes fotografies del que han rebut per, suposadament, alimentar els fills durant cinc o deu dies, fotografies que mostren aliments escassos i, sovint, de poca qualitat.

 

 

Els paquets que han rebut algunes famílies, per exemple, a penes inclouen aliments frescos o hidrats de carboni.

 

 

Les imatges han indignat molts usuaris, entre els quals el futbolista Marcus Rashford, del Manchester United, promotor de l'aliança End Child Food Poverty (Acabem amb la pobresa alimentària infantil), que, fins i tot, n'ha parlat amb el primer ministre britànic, Boris Johnson.

 

 

Johnson ha fet després un missatge a Twitter en què reconeix que alguns d'aquests menús són "vergonyosos" i no compleixen amb els estàndards.

 

 

A més, explica que l'empresa contractada per subministrar els menús, Chartwells, ha demanat disculpes i ha acceptat compensar les famílies afectades.

Chartwells ha fet dos missatges a Twitter en què, efectivament, demana disculpes i explica que ha obert una investigació "completa" sobre el que ha passat. A més, diu que s'assegurarà que "cada penic es destina a comprar aliments".

 

 

L'altre aspecte de la polèmica és que aquests menús han de tenir un valor de 30 lliures, i les famílies afectades i altres usuaris es pregunten què han fet amb aquests diners les empreses implicades, perquè a més de ser insuficients des del punt de vista alimentari, està clar que els menús distribuïts no costen 30 lliures.

Per això, moltes veus reclamen el mateix que demanen algunes de les famílies afectades: que no es distribueixin menús, sinó que es facilitin vals i els beneficiaris comprin directament els aliments.

 

 

Fins i tot s'ha posat en marxa una campanya per evitar que empreses privades es beneficiïn d'aquesta situació.

Nombrosos usuaris s'han fet ressò de la polèmica amb l'etiqueta #FreeSchoolMeals (menús escolars lliures).

De fet, alguns usuaris s'han dedicat a comparar alguns dels menús rebuts per aquestes famílies amb els aliments que es poden comprar amb 30 lliures.

 

 

La polèmica també té el seu vessant polític, perquè algunes veus del Partit Laborista ja han retret al Partit Conservador que adjudiqui els menús escolars gratuïts a empreses privades.

 

 

És el cas de Leo Holmes, de les Joventuts Laboristes de Cardiff, que compara aquests menús distribuïts a Anglaterra per empreses contractades pel govern conservador britànic amb els menús repartits a Gal·les pel servei públic del govern laborista d'aquest territori.

Segons la diputada conservadora Pauline Latham, en canvi, els menús són suficients. Ho ha defensat amb l'argument que els aliments repartits són només per al dinar.

 

 

En alguns llocs del Regne Unit ja s'ha anunciat que ben aviat se substituirà el repartiment de menús pel repartiment de vals.

 

ARXIVAT A:
Regne UnitBoris JohnsonPobresa
Anar al contingut