Els EUA desallotgen per la força l'ambaixada de Veneçuela a Washington
Ciutadans veneçolans partidaris de l'opositor Juan Guaidó celebren el desallotjament de l'ambaixada a Washington (Reuters)

Els EUA desallotgen per la força l'ambaixada de Veneçuela a Washington

Els diplomàtics partidaris de Guaidó esperen començar a treballar-hi demà després de l'expulsió dels activistes partidaris de Maduro

RedaccióActualitzat

Aquest dijous ha acabat l'ocupació de l'ambaixada de Veneçuela als Estats Units per part de quatre activistes nord-americans partidaris de Nicolás Maduro.

Feia 37 dies que s'hi havien tancat amb permís del govern veneçolà després que els representants diplomàtics chavistes l'abandonessin.

Els Estats Units són un dels 50 països que reconeixen Juan Guaidó, el president del Parlament veneçolà, com a president interí del país i, per primera vegada a la història, han assaltat una embaixada per lliurar-la als representants de l'oposició.

El barri benestant de Georgetown ha vist alterada la seva tranquil·litat per la presència de cotxes i agents de policia davant de l'ambaixada veneçolana.  

 

 

Mentrestant, les forces especials han estbotzat la porta del darrere i s'han emportat detinguts els quatre activistes, posant fi a una situació humiliant per a la Casa Blanca i per a l'oposició que busca consolidar el reconeixement internacional i esperava per poder fer-se càrrec de la delegació diplomàtica.

Els quatre ciutadans nord-americans desallotjats han estat acusats d'"interferència en una missió diplomàtica"

 

 

Les seves defenses, en canvi, acusen la policia de violar les Convencions de Ginebra, que prohibeix als estats assaltar o decomissar ambaixades.


El chavisme denuncia l'assalt

En el mateix sentit s'ha pronunciat el ministre d'Exteriors de Veneçuela, Jorge Arreaza, que ha acusat el govern de Donald Trump d'actuar amb "supèrbia" i violar el Dret Internacional.

Arreaza també ha anunciat, a Twitter, que el règim chavista estudia la resposta que donarà al desallotjament.

 

 

L'oposició dona les gràcies als EUA

Una reacció oposada ha tingut, també a Twitter, Carlos Vecchio, nomenat ambaixador de Veneçuela als EUA per Juan Guaidó i reconegut per Washington, que ben aviat podrà seure al seu despatx en l'edifici desallotjat aquest dijous.

 

 

Després que els vehicles de la policia han marxat dels voltants de l'ambaixada, els partidaris de l'opositor Guaidó s'han abraçat i han resat un Pare Nostre per agrair el desallotjament dels activistes partidaris de Maduro. Per agrair-lo a Déu, per una banda, i als Estats Units de l'altra.

ARXIVAT A:
Estats UnitsVeneçuela
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut