La mesura pretén assimilar les condicions de la concertada amb les de la pública

Els docents de la concertada es podran jubilar parcialment a partir de l'1 de setembre

La mesura l'han negociat els sindicats i la conselleria i s'hi podrien acollir uns 1.600 docents de més de 62 anys

RedaccióActualitzat

Ja hi ha data perquè mestres i professors de l'escola concertada es puguin tornar a jubilar parcialment: serà a partir de l'1 de setembre. Aquest és un anunci esperat pels prop de 1.600 docents que es podran acollir a les jubilacions parcials, que es van perdre amb la reforma del govern Rajoy.

L'anunci l'ha fet el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, aquest divendres en una visita a Cardona. Aquesta, ha dit, és una de les reclamacions històriques dels docents a les quals el departament ha donat resposta.

Segons ha pogut saber TV3, a la mesura s'hi podran acollir els docents dels centres concertats que al setembre tinguin, com a mínim, 62 anys i dos mesos. Podran retirar-se abans i de manera transitòria repartint-se el 50% de la seva tasca amb qui els substitueixi a través d'un contracte de relleu.


A la pública, als 60 anys

Aquesta és una mesura que fa temps que s'està treballant amb els sindicats i les patronals per assimilar les condicions amb els docents de l'escola pública, que poden deixar de treballar a partir dels 60 anys, mentre que els de l'ensenyament concertat s'han d'esperar als 65 anys a causa de la reforma de la jubilació del govern Rajoy.

Aquesta opció els permetrà jubilar-se abans i de manera transitòria, alhora que s'obre la porta al món laboral als acabats de graduar i es rejoveneixen els claustres.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut