Els denunciants de l'eix verd: "No volem tornar al Consell de Cent d'abans, ni de bon tros"

L'associació comercial que va presentar la demanda reclama que es faciliti l'accés del vehicle privat al centre de Barcelona i tenir un paper destacat en les transformacions urbanístiques

Paula Florit GomilaActualitzat

L'associació Barcelona Oberta, que va presentar la demanada --amb Foment del Treball-- contra l'eix verd de Consell de Cent que la justícia ha ordenat tombar, assegura que no és la seva voluntat "tornar al Consell de Cent d'abans, ni de bon tros" i reclama un paper destacat en els canvis urbanístics de la ciutat. Així ho ha dit el president de l'entitat, Gabriel Jané, l'endemà de la sentència que els dona la raó i que l'Ajuntament té previst recórrer.

Jané s'ha mostrat obert a dialogar amb el govern municipal actual. De fet, assegura que ja han parlat amb l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la tinenta d'alcalde, Laia Bonet. "Espero que es pugui revertir la situació, que el consens hi sigui i que la nova etapa que Collboni ens ha plantejat es pugui dur a terme", ha afirmat. Si això passa, ha afegit, no seran un obstacle perquè la sentència no s'executi.

El president de Barcelona Oberta ha reclamat que l'entitat formi part d'un procés de "consens" per modificar el carrer Consell de Cent i, en un futur, altres processos de transformació a la ciutat, amb una premissa per a ells irrenunciable: "El que volem és que l'accessibilitat estigui garantida."

I és que, segons Jané, l'eix verd, així com la pacificació de la Via Laietana --contra la qual també han presentat una demanda--, ha complicat la mobilitat al centre de la ciutat per als vehicles privats. Ha acusat el govern d'Ada Colau de dissenyar-la "per fer la punyeta" i "fer impossible" que els cotxes hi accedeixin. "Hem creat un desequilibri. S'ha creat un paradís per a uns i un infern per a uns altres", ha assegurat.

Una política urbanística que, per Barcelona Oberta, estava basada en el "sectarisme de la senyora Colau cap a un col·lectiu tan important com és el comerç del centre de la ciutat".

 

Barcelona Oberta agrupa 23 eixos comercials i turístics de Barcelona. La seva junta inclou, entre d'altres, representants de Barnacentre, Rambla Catalunya, passeig de Gràcia, el Born, el Gremi d'Hotels de Barcelona, centres comercials com El Triangle o L'Illa Diagonal o El Corte Inglés.

ARXIVAT A:
MobilitatAjuntament de Barcelona
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut