Colau defensa l'eix verd i denuncia una "guerra judicial" dels poders econòmics

L'exalcaldessa de Barcelona diu a TV3 i Catràdio que està "segura que tot s'ha fet bé" en la modificació del carrer Consell de Cent, l'endemà de la sentència que obliga a fer marxa enrere en el projecte

RedaccióActualitzat

Ada Colau creu que darrere del recurs que ha portat un jutjat a tombar l'eix verd del carrer Consell de Cent de Barcelona hi ha "grans poders econòmics que volen aturar el que s'ha decidit democràticament per defensar interessos molt particulars".

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la primera des que es va fer pública la sentència, ha defensat que la demanda de l'associació comercial Barcelona Oberta contra l'àrea per a vianants més gran feta en els seus dos mandats forma part d'una "guerra de lawfare" contra el govern municipal "sense precedents".

L'exalcaldessa ha negat cap modificació encoberta del Pla General Metropolità, que és l'argument principal de la jutgessa per ordenar el desmantellament de l'obra, perquè entén que no podia tramitar-se com a obra ordinària, com es va fer. "Estic segura que s'ha fet bé, perquè qualsevol intervenció urbanística de l'Ajuntament, més quan són quantitats com aquesta --de 26 milions d'euros--, passa controls tècnics i independents, sense cap intervenció política", ha assegurat la líder dels Comuns a "Els matins" de TV3.

Colau creu que l'ordre de retornar l'estat de la via a l'anterior --és a dir, abans del 26 de maig del 2022, quan es va donar llum verda al projecte-- "és un contrasentit" i "va contra tots els sentits comuns". "És una obra acabada que és un èxit. A més, des d'Europa ens demanen que fem més per lluita contra el canvi climàtic", ha argumentat. "Tothom es va quedar perplex", ha afegit.

Obres a l'Eix Verd del carrer Consell de Cent
La modificació del carrer ha costat 26 milions d'euros (ACN / Laura Fíguls)

Amb tot, diu que confia que el recurs que ha anunciat que presentarà l'Ajuntament de Barcelona tiri endavant i el tram de Consell de Cent afectat, que és el quilòmetre i mig que separa els carrers Casanova i Bruc, mantingui l'estat actual.

Preguntada per les negociacions amb el PSC per una possible entrada dels Comuns al govern de l'alcalde Jaume Collboni, Colau ha explicat que van començar "algunes converses" abans de les vacances i que es van emplaçar a reprendre-les al setembre. "És impossible governar la ciutat de Barcelona amb només 10 regidors i regidores", ha subratllat, instant Jaume Collboni a formar "un govern d'esquerres", també amb els regidors d'ERC. "El vam investir alcalde per la mínima perquè liderés un govern d'esquerres", ha repetit.

Pots escoltar l'entrevista sencera a Catràdio aquí:

 

 

ARXIVAT A:
Ada ColauAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut