Pla general d'una rotllana de nens i nenes que participen al casal d'estiu de la Fundació Pere Tarrés a Torredembarra. Foto del 28 de juny…
Pla general d'una rotllana de nens i nenes que participen al casal d'estiu de la Fundació Pere Tarrés a Torredembarra. Foto del 28 de juny de 2021 (Horitzontal)

Els casals d'estiu a Tarragona tornen amb mesures de seguretat per la covid més "agilitzades"

Actualitzat

ACN Torredembarra.-Els casals i colònies d'estiu es tornen a engegar enmig del context de pandèmia, però amb mesures "més agilitzades" que l'any passat. Així ho ha explicat la directora de la Fundació Pere Tarrés a Tarragona, Montse Vall Colom, que ha afirmat que "els infants porten tot el curs escolar amb aquestes mesures". El nou escenari permet més socialització entre els nens, així com també jocs de contacte. A tot Tarragona, la fundació ofereix aquestes iniciatives en set municipis. Actualment, ja s'han fet més de 2.700 inscripcions, una xifra similar a la de l'any passat. Vall Colom ha insistit que "s'ha fet un esforç molt gran després de mesos de sacrificis en el lleure per no perdre ni una setmana de casals d'estiu".

El context sanitari ha permès el relaxament de moltes mesures, però no ha eliminat el protocol que s'aplica al conjunt de casals. La coordinadora pedagògica de la Fundació Pere Tarrés, Montse Zaragoza, ha explicat que "les entrades i sortides es fan sempre amb mascareta, es demana que els pares es comprometin a prendre la temperatura als fills cada dia a casa abans de venir i un cop arriben, es fa un rentat de mans", ha assenyalat. En cas de detectar un infant amb simptomatologia covid, s'avisaria a les administracions sanitàries i s'aplicaria el seu protocol. Segons Vall Colom, es compta amb "l'experiència de l'any passat" i tots els participants han aplicat el mateix protocol durant el curs escolar, fet que facilita el control. D'altra banda, tot i que part dels monitors i monitores ja estan vacunats, porten la mascareta posada en tot moment. Beques per facilitar la participacióEntre les activitats que es contemplen en aquests casals hi ha propostes esportives, sortides a la platja o la piscina o hípica. A tota la demarcació, la fundació ha plantejat una setantena d'activitats, tant en casals d'estiu com en colònies. A tot Catalunya, les inscripcions d'aquestes iniciatives s'han elevat fins als 32.000 infants i joves. En aquest context, des de la fundació s'ha posat en marxa la campanya "Cap infant sense colònies". L'entitat ha apuntat que les sol·licituds de beques per poder gaudir de les activitats d'estiu han crescut notablement respecte altres anys. De moment, a tot el país ja n'han rebudes 3.479 i han fet una crida a les administracions a unir-s'hi per garantir que cap infant es quedi sense aquestes activitats de lleure. En aquest sentit, Torredembarra ha obert una línia de subvencions. A més han permès que els joves d'entre setze i divuit anys que ho desitgin hi puguin participar mitjançant un voluntariat.El municipi torrenc compta amb tres casals diferents destinats a infants d'entre tres i setze anys. Cada setmana està previst que una seixantena puguin gaudir d'aquestes activitats. També s'ofereix un servei d'acollida tant a primera com a última hora per cinc euros. Els casals de la Fundació Pere Tarrés es faran en tres espais del municipi: l'escola Antoni Roig, l'escola Molí del Vent i l'Espai Jove, que per primer cop acollirà un casal específic per a deu adolescents d'entre deu i quinze anys. Més enllà de Torredembarra, a la demarcació de Tarragona la Fundació Pere Tarrés també organitzarà casals a Tarragona, Valls, l'Arboç, Albinyana, Cambrils i Roda de Berà.

Anar al contingut