Electrònica, bricolatge, llar i alimentació, els negocis enfortits amb la Covid

Barbacoes, piscines, impressores, cadires d'oficina o congeladors són alguns dels productes més venuts durant el confinament

Actualitzat

Les vendes han caigut aquest juliol un 19% respecte al mateix mes de l'any passat pels efectes del coronavirus. Són dades de Comertia, que agrupa més de 4.000 punts de venda a Catalunya.

Però no tot són males notícies. Alguns sectors han pogut parar el cop, i fins i tot n'han sortit enfortits: l'alimentació, l'electrònica i la llar han incrementat vendes.

Per exemple, condicionar i decorar balcons i jardins per passar més estones a casa aquest estiu ha estat un dels canvis en l'any del confinament.

Ho han notat a la cadena Bauhaus, com explica Damià Tamayo, responsable de projectes a la botiga de la Zona Franca de Barcelona. Aquests articles, explica, han estat els productes estrella:

"Mobiliari d'exterior de terrasses, barbacoes i, sobretot, piscines, que han sigut un boom de vendes."

A la secció de bricolatge, el producte que més s'ha venut és la pintura. Molta gent ha aprofitat aquests mesos per rentar la imatge de casa o simplement per arreglar el que s'havia espatllat.

Adequar també un espai a la llar per fer teletreball ha fet disparar la venda de mobles d'oficina, sobretot taules i cadires ergonòmiques.

Miquel Àngel Rodríguez és el director comercial d'Ofiprix.

"La gent es trobava que s'asseia a la cadira d'estudi del nen o a la cadira del menjador i, evidentment, quan estàs quatre, cinc, sis hores treballant, no és el mateix."

Justament per fer teletreball s'ha venut més tecnologia i electrònica: portàtils i tauletes... i també videoconsoles i televisors.

Sergio Louro, gerent en una botiga de MediaMarkt, ha notat la pujada de vendes en alguns productes concrets.

"Tot el tema d'impressores s'ha venut moltíssim. Tot el tema de consumibles també s'ha venut molt. Els ordinadors portàtils, ratolins, tot el tema de xarxes plcs... I, en definitiva, tot el producte que la gent necessitava, perquè s'ha quedat a casa i les companyies els han posat eines."

I la fal·lera per cuinar s'ha traduït en més vendes de robots de cuina, batedores, cafeteres o olles exprés.

Uns dels electrodomèstics més venuts han estat neveres i congeladors, en uns mesos en què la gent ha acumulat més menjar a casa.

Justament, l'alimentació és el sector que ha contractat més personal.

 

En els sectors de l'alimentació, l'electrònica i la llar molts establiments han reforçat les plantilles de personal, sobretot en els departaments d'atenció al públic, els serveis de repartiment i la gestió de magatzem.

En canvi, les vendes han caigut en aquells establiments relacionats amb el turisme, oci i cultura, i també restauració i moda.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut