Madrid

El Suprem suspèn l'acord del govern d'autoritzar l'opa de Gas Natural, però ho condiciona al pagament d'una fiança per part d'Endesa

El ple de la sala tercera del Tribunal Suprem ha suspès de manera cautelar l'acord del Consell de Ministres que va autoritzar amb condicions l'opa de Gas Natural, encara que ha supeditat la mesura al fet que Endesa aporti una fiança de mil milions d'euros. La sala tercera del Suprem ha adoptat la decisió per majoria, de manera que hi haurà vots particulars discrepants. La tramitació de l'opa de Gas Natural ja està suspesa cautelarment per decisió del jutjat mercantil número 3 de Madrid, que també ha reclamat un aval de mil milions a Endesa.

Actualitzat
Després de moltes hores de discussió, els 33 magistrats de la sala tercera del Tribunal Suprem han decidit que s'ha de suspendre la tramitació de l'oferta pública d'adquisició d'accions que Gas Natural havia fet per comprar els títols d'Endesa. D'aquesta manera, l'alt tribunal accepta la petició que havia fet l'empresa elèctrica d'adoptar mesures cautelars, especialment paralitzar la decisió del govern espanyol d'autoritzar l'operació. De com en va ser de difícil arribar a una decisió, n'és una prova l'allargament del debat, que es va iniciar dijous al matí. Les posicions favorables i contràries estaven equilibrades, malgrat que el president de la sala tercera del Suprem havia presentat una ponència contrària a prendre les mesures cautelars que demanava Endesa. L'operació de compra d'Endesa ja l'havia suspesa, cautelarment, el jutjat mercantil número 3 de Madrid, atenent una petició d'Endesa, que va haver de dipositar un aval de mil milions d'euros. Això vol dir que l'operació pot estar aturada al voltant de vuit mesos, que és el que pot trigar l'alt tribunal a resoldre el fons de la qüestió: l'oposició d'Endesa a l'aprovació de l'opa per part del govern central. Mentre l'oferta de compra per part de Gas Natural està doblement paralitzada, la que continua endavant és la que l'alemanya E.ON havia fet per comprar Endesa. L'organisme que ha de decidir si pot continuar aquesta operació és la Comissió Nacional de l'Energia, la mateixa que anteriorment s'havia mostrat favorable a l'oferta de compra de Gas Natural.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut