El Suprem avala Llarena i manté l'acusació a Puigdemont per desobediència i malversació greu

La Sala Penal ha rebutjat els recursos d'apel·lació de Puigdemont i dels exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig contra la decisió de mantenir el seu processament

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem confirma que l'expresident Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín estan processats pels delictes de desobediència i de malversació del tipus més greu, sense cap dels atenuants que contempla el nou Codi Penal. Això pot comportar penes de fins a 12 anys de presó.

Ha rebutjat, doncs, els recursos d'apel·lació que van presentar les seves defenses i confirma la interpretació de Pablo Llarena, el jutge instructor de la llarguíssima causa del procés.

Llarena considera que la malversació de l'1 d'octubre va ser amb ànim de lucre i, per tant, conclou que no es poden atribuir atenuants. Amb el nou Codi Penal, les penes de malversació són més baixes si no hi ha enriquiment personal o d'un tercer. Però Llarena va interpretar que "l'ànim de lucre no resulta diferent de l'ànim de tenir o de disposar d'una cosa com a pròpia" i conclou que "no és aplicable cap eliminació o reducció de la pena prevista".

També va concloure que, amb la reforma --que elimina el delicte de sedició, i redefineix els desordres públics agreujats--, només se'ls pot perseguir per desobediència.

El Suprem també ha rebutjat els recursos de Lluís Puig --perseguit per malversació-- i Clara Ponsatí --acusada de desobediència-- i ha deixat el seu processament tal com el va decidir el magistrat Llarena. 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontTribunal Suprem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut