Representants del Sindicat d'Estudiants a la porta del Ministeri d'Educació (EFE)
Representants del Sindicat d'Estudiants a la porta del Ministeri d'Educació (EFE)

El Sindicat d'Estudiants anuncia una vaga la primera setmana del curs a tot Espanya

L'aturada està convocada pels dies 16, 17 i 18 de setembre, per un retorn "segur" a les aules

El Sindicat d'Estudiants, minoritari a Catalunya, anuncia una vaga a tot l'Estat espanyol per exigir un retorn "segur" a les aules. L'aturada serà els dies 16, 17 i 18 de setembre.

Coral Latorre, portaveu del sindicat, ha afirmat que el Ministeri d'Educació fa cinc mesos que està "de braços plegats" i ha denunciat que "no ha pres cap mena de mesura per garantir el dret a l'estudi i unes aules segures":

"Exigim tenir el dret a una educació pública, de qualitat i presencial, i un retorn a les aules segur. Volen enviar-nos a unes classes totalment massificades."

 

Latorre ha fet aquestes declaracions des de la porta del Ministeri, on era per donar suport a una iniciativa que ha recollit més de 230.000 signatures per internet. Professors i treballadors dels centres escolars exigeixen al departament que dirigeix ​​Isabel Celaá una "tornada segura" dels menors a les aules espanyoles i asseguren que estan "molt preocupats".

Representants del Sindicat d'Estudiants a la porta del Ministeri d'Educació

 

Des del sindicat asseguren que estan "sorpresos" pel comportament de la ministra. En concret, pel fet que "a uns 15 dies de l'inici del curs escolar, encara no hagi pres ni una sola mesura que garanteixi un retorn a les aules segur i digne" mentre famílies, docents i alumnes esperen "desesperats" l'inici d'un curs que serà "totalment caòtic".

Des del sindicat, exigeixen que s'abaixi la ràtio a 15 estudiants per aula i que es contractin 165.000 professors, mestres i altres professionals.

Latorre ha fet una crida a tots els estudiants a donar suport a aquesta vaga per exigir que no es torni a repetir "el desastre" de l'educació online del curs passat i també ha demanat que es deixi de criminalitzar els joves i culpar-los dels rebrots.

Capella reconvertida en aula a l'escola concertada Pío XII de València (EFE)

 

A Catalunya, la plataforma #AixíNoTornem ha impulsat una iniciativa similar amb una campanya de recollida de signatures que acumula més de 1.892 signatures. Una petició dirigida a la Generalitat en la qual qüestionen l'efectivitat de les mesures proposades des del govern.

 

USTEC reclama més canvis

Des del sindicat docent USTEC consideren que és necessari millorar les mesures anunciades per les conselleries de Salut i d'Educació de la Generalitat sobre la tornada a les aules. El seu portaveu, Ramon Font, ha dit que hi ha "canvis positius, però no suficients".

En relació als cribratges massius a la comunitat educativa que va anunciar el govern aquest dimarts, amb els quals es vol arribar a fer 500.000 tests en dos mesos, des d'USTEC consideren que són pocs per als més d'1,5 milions de persones de la comunitat educativa.

 

Font també ha assegurat que no entén per què la mascareta no és obligatòria a les escoles a partir dels 6 anys quan ho és al carrer, i ha dit que les reduccions previstes no són de ràtio sinó de grups, la qual cosa incidirà en pèrdua d'especialistes i d'atenció a la diversitat.

 

En una entrevista a la cadena SER, la ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha explicat que el govern espanyol aposta per l'ús generalitzat de la mascareta a les aules a partir dels 6 anys. La Generalitat ja ha dit que no seguirà les recomanacions d'Isabel Celaá.

La ministra també obre la porta a establir un permís retribuït per als pares i mares que s'hagin de quedar a casa amb els fills, quan els menors estiguin en quarantena.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
Anar al contingut