Tècnics de la Generalitat i l'Ajuntament estan revisant les condicions higièniques i de manipulació del restaurant (CCMA)

El salmó, la causa de la intoxicació al restaurant de Girona tancat després de dos brots

L'establiment està tancat de manera cautelar després d'haver tingut un altre episodi similar d'intoxicació alimentària fa menys d'un any

El salmó va ser la causa del brot de salmonel·losi en un restaurant de Girona que va provocar, aquest març, la intoxicació de 48 persones, dues de les quals van haver d'ingressar a l'hospital.

Els tècnics de vigilància epidemiològica van enquestar les persones afectades i van recollir mostres dels aliments. Els resultats de 26 mostres de femta dels afectats han donat positiu en salmonel·la.

Els afectats van iniciar els primers símptomes entre el 17 i el 24 de març, i tots coincidien a haver fet algun àpat al restaurant. Tots tenien febre alta (39 ºC), vòmits, diarrea i dolor abdominal en diferents graus, i van ser atesos en diferents centres de salut.

Un cop l'Agència de Salut Pública tanqui la investigació, l'Ajuntament determinarà la sanció que imposa a l'establiment, que, de moment, continua tancat de manera cautelar.


Segona intoxicació al mateix restaurant

Aquesta ha estat la segona intoxicació al mateix restaurant en menys d'un any. El juliol passat ja n'hi va haver una altra amb 20 casos, quatre dels quals van haver de ser hospitalitzats.

Els tècnics de Protecció de Salut i de l'Ajuntament de Girona estan revisant ara les condicions higièniques i de manipulació de l'establiment.

ARXIVAT A:
SalutAlimentació
Anar al contingut