A l'esquerra, Marilyn Monroe amb el vestit que va portar per cantar-li el "Happy birthday" a John F. Kennedy el 1962. A la dreta, Kim…
Kim Kardashian només ha lluït el vestit original de Marilyn Monroe per pujar les escales

El que ha fet Kim Kardashian per dur un vestit de Marilyn Monroe uns minuts a la Met Gala

Un avió privat custodiat, tres rèpliques i un mes de dieta perquè la "celebrity" lluís el vestit amb què Marilyn li va cantar "Happy birthday" a John F. Kennedy el 1962

RedaccióActualitzat

Kim Kardashian no vol passar desapercebuda allà on va i ho ha tornat a aconseguir a la Met Gala que s'ha celebrat aquest dilluns a Nova York. Primer eren rumors i després s'ha confirmat: la celebrity ha lluït el vestit que va portar Marilyn Monroe per cantar-li el "Happy birthday" a John F. Kennedy el 1962, quan el president va fer 45 anys.

Kim Kardashian amb el vestit de Marilyn Monroe
Kim Kardashian amb el vestit original de Marilyn Monroe (Reuters/Andrew Kelly)

Un vestit translúcid amb més de 6.000 brillants incrustats que ja va enlluernar fa sis dècades i que ningú fins ara s'havia tornat a posar. Si l'edició de la gala Met era un homenatge a la moda nord-americana, Kardashian l'ha volgut dedicar a qui, per a ella, és una icona del país.

Així ho explica en una entrevista a la revista Vogue, on relata el periple per assolir el seu objectiu. El vestit de Monroe, signat pel dissenyador Jean-Louis a partir d'un esbós de Bob Mackie, es va vendre per primera vegada en subhasta el 1999 per més d'un milió de dòlars.

El vestit es va subhastar el 2016 i es van pagar per ell 4,8 milions de dòlars
El vestit es va subhastar el 2016 per 4,8 milions de dòlars (Cecil Stoughton. White House Photographs. John F. )

El 2016 es va tornar a subhastar i, en aquell cas, es van pagar 4,8 milions de dòlars. Després va passar a mans del museu "Ripley's Believe It Or Not", que el conservava a 20 graus i amb una humitat d'entre el 40 i el 50%. I és amb aquest museu amb qui Kardashian ha hagut de negociar perquè li deixessin el vestit.


Una dieta rigorosa per entrar en el vestit

Segons relata ella mateixa, primer se'n va emprovar una rèplica. Un cop comprovat que li anava bé, va rebre el vestit original a casa. La peça va viatjar custodiada en un avió privat des d'Orlando a Los Angeles i se'l va haver d'emprovar amb guants, per no malmetre'l.

Marilyn Monroe el va lluir el 1962 en la celebració del 45è aniversari de Kennedy
Monroe el va portar el 1962 en la celebració del 45è aniversari de Kennedy (Cecil Stoughton. White House Photographs. John F. )

El disgust va ser que li anava petit. Davant el dilema d'aprimar-se o de triar un altre model, Kim Kardashian explica que ho va tenir clar: "Era això o res". Llavors va començar una dieta exhaustiva.

"Em posava un vestit de sauna dues vegades al dia, corria a la cinta, vaig renunciar del tot al sucre i els carbohidrats i només menjava verdures i proteïnes sanes."

Un mes després, el vestit, assegura, li quedava "com un guant". I així l'ha lluït a les escales del Museu Metropolità de Nova York, completant el look amb els cabells d'un ros platí que li han costat 14 hores de perruqueria. Se l'ha posat allà mateix, dins un emprovador instal·lat expressament i assistida per una ajudant amb guants blancs.

Però només uns minuts, perquè, un cop pujats els esglaons, se l'ha canviat per una de les tres rèpliques que tenia preparades per no malmetre l'original.

 

ARXIVAT A:
Moda
Anar al contingut