Valenciano pitja el botó per donar el tret de sortida a la campanya. (Foto: EFE)
Valenciano pitja el botó per donar el tret de sortida a la campanya. (Foto: EFE)
Madrid

El PSOE reclama el vot el 25-M per lluitar contra el "masclisme i el classisme" del PP

RedaccióActualitzat

Elena Valenciano ha obert la campanya de les eleccions europees amb crítiques al "masclisme" i "classisme" del seu principal rival, el popular Miguel Arias Cañete. Valenciano ha demanat tant als bisbes com als ministres de dretes que deixen estar les dones en pau, en una clara referència a la reforma de la Llei de l'Avortament del ministre Alberto Ruiz-Gallardón.

"Que ens treguin les mans de sobre", ha clamat en un acte en què ha reclamat el vot de "tots aquells que senten els colors del socialisme" i "totes les persones que necessiten que demà sigui un dia millor". A tots els que ho passen pitjor per la crisi, Valenciano els ha dit que la política de la dreta perdrà el 25 de maig.

Els socialistes han arrencat campanya al barri madrileny de Villaverde Bajo, amb la presència de Valenciano, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el secretari general del PSM, Tomás Gómez, davant de prop d'un miler de persones.

Rubalcaba ha apel·lat a la mobilització de l'electorat socialista i ha advertit que el partit depèn "d'ell mateix" per guanyar les eleccions i evitar que tornin els que van aixecar "murs d'egoisme i odi entre els països".

El PSOE s'ha plantejat aquestes eleccions més com un repte amb els conservadors del PP que com una contesa amb l'horitzó posat a Brussel·les. Lluny de considerar-les unes primàries, per al PSOE suposen un "tour de force" amb els populars davant de les eleccions generals de l'any que ve. El partit que lidera Alfredo Pérez Rubalcaba entén els comicis europeus com la catapulta per disputar el poder a Espanya d'aquí a un any i mig.

Anar al contingut