El PSOE intentarà governar en solitari i no preveu incorporar Unides Podem al govern
Celebració de la victòria electoral el 28A a l'exterior de la seu del PSOE

El PSOE intentarà governar en solitari i no preveu incorporar Unides Podem al govern

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha apuntat a la Cadena Ser: "Podem seguir amb aquesta fórmula que ja hem iniciat"

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, s'ha mostrat partidària, aquest dilluns al matí, de continuar governant en solitari, repetint la fórmula iniciada arran de l'arribada a La Moncloa amb la moció de censura del mes de juny.

Calvo, que ha parlat a la Cadena Ser, ha afirmat: "Pensem que podem seguir amb aquesta fórmula que ja hem iniciat."

"Ho intentarem, perquè pensem que estem molt agraïts per moltes raons, però sobretot perquè creiem, com a partit i com a govern, que en un espai de temps molt curt la gent ens ha entès molt bé. Som el socialisme al qual li agrada governar per canviar coses, no deixem espai a l'esquerra als que havien arribat a la política, em refereixo a Unides Podem."


De tota manera, també ha reconegut el paper d'Unides Podem en aquests últims mesos i ha remarcat que ara és el moment de reflexionar sobre els resultats de les eleccions generals celebrades aquest diumenge, que han donat al PSOE 123 escons al Congrés dels Diputats i majoria absoluta al Senat.

Es dona la circumstància que, durant la nit electoral, quan va comparèixer davant la seu de Ferraz per celebrar la victòria amb els militants i simpatitzants, Pedro Sánchez va ser rebut amb el crit "Amb Rivera, no".

 

Carmen Calvo, aquesta nit, celebrant els resultats del PSOE el 28A (Reuters)

 

Sánchez va assegurar que havia entès el missatge, però alhora va afirmar: "Nosaltres no farem com ells, que posen cordons sanitaris al Partit Socialista". No sembla, però, que una aliança amb Ciutadans sigui tampoc una opció que el PSOE tingui al cap.

Tampoc Cs ha mostrat cap predisposició a pactar amb el PSOE: aquest matí, al programa "Els matins" de TV3, la cap de llista per Barcelona, Inés Arrimadas, ha recordat que durant tota la campanya han estat "molt clars" i que són "la veu, ara, de milions de ciutadans que no volen un govern de Pedro Sánchez amb els independentistes i amb els populistes".

Ábalos: "La majoria prefereix estendre ponts que dinamitar-los"

A la tarda, la valoració ha arribat per boca del secretari d'organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, que ha tingut un to conciliador en el tema territorial.


Ábalos ha considerat que el resultat de les eleccions és un "toc d'atenció als que només ofereixen mesures de repressió i excepcionalitat democràtica" i ha conclòs que la majoria d'espanyols "prefereix allargar ponts que dinamitar-los".

Ha recordat que el PP s'ha quedat amb un sol diputat a Catalunya i cap al País Basc i ha llançat aquest retret al partit de Pablo Casado:

"És difícil parlar de la unitat d'Espanya sense estar present en una part d'Espanya."

Tot i deixar clar que no admetran propostes que superin la Constitució, Ábalos ha admès que caldrà "obrir espais per a l'entesa i la convivència i, un cop se superi la investidura, "seguir mantenint diàleg" i reprendre les coses des d'allà on es van quedar. En aquest punt li han preguntat per la figura del relator que les dretes van criticar amb duresa, i ha rebutjat concretar res sobre això. "És una qüestió instrumental, ja veurem com es planteja el diàleg", ha estat la seva resposta.

ARXIVAT A:
Eleccions 28APSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut