Iglesias: "Hem frenat l'extrema dreta i podem construir un govern d'esquerres"
El candidat d'Unides Podem, Pablo Iglesias amb el coordinador federal d'Esquerra Unida, Alberto Garzón (Efe)
Barcelona

Iglesias: "Hem frenat l'extrema dreta i podem construir un govern d'esquerres"

Jaume Asens: "Per primera vegada en la història d'Espanya un partit catalanista, sobiranista, pot ser al govern d'Espanya, i això és una gran notícia per a Catalunya"

RedaccióActualitzat

En aquestes catorzenes eleccions generals, Podem, liderat per Pablo Iglesias, ha quedat en quarta posició amb 42 diputats. La formació cau una posició a les Corts espanyoles en relació amb els últims comicis i se situa darrere de Ciutadans. A Catalunya, En Comú Podem perd el primer lloc i passa a la tercera posició amb 7 diputats. Al Senat, Podem no obté cap representant.

Pablo Iglesias vol treballar per un govern de coalició d'esquerres

Iglesias ha parlat des de la seu del seu partit i ha declarat que li hauria agradat un resultat millor, però ha dit que és suficient per complir els objectius que es van plantejar per a aquestes eleccions: "Frenar la dreta i l'extrema dreta i construir un govern de coalició d'esquerres."

"Ara ens toca treballar", ha afegit Iglesias, "perquè a Espanya hi hagi un govern que sigui capaç de posar en pràctica polítiques que protegeixin les majories socials."

 

 

Asens: "Un partit sobiranista pot ser per primer cop en el govern d'Espanya"

El candidat d'En Comú Podem, Jaume Asens, ha reconegut que la seva formació ha experimentat una pèrdua de suports respecte als últims comicis, però ha remarcat que ara són "una força clau":

"Hem tret menys escons però som més decisius"

Ha afegit que, "per primera vegada en la història d'Espanya, un partit catalanista, sobiranista, pot ser al govern d'Espanya, i això és una gran notícia per a Catalunya".

El candidat d'ECP també ha fet una crida als partits que van donar suport a la moció de censura a Mariano Rajoy i els ha demanat "altesa de mires" davant la situació "d'excepcionalitat".

Així, Asens ha celebrat que s'hagi frenat "el tripartit de Colón", encara que ha advertit que no es pot "naturalitzar" que una força d'extrema dreta sigui al Congrés, en referència a Vox.

El cap de llista d'En Comú Podem a Barcelona ha afegit que caldrà una taula de diàleg i que no deixaran de treballar per solucionar el conflicte polític que viu Catalunya.

 

 

Resultats de Podem el 26J del 2016

En les últimes eleccions generals del 26J del 2016 Units Podem va obtenir 71 diputats al Parlament, dels quals 12 eren de la formació catalana En Comú Podem. El partit morat va ser la tercera força més votada a l'estat espanyol i la primera a Catalunya. També va guanyar les generals a Catalunya l'any 2015. Tots dos cops amb Xavier Domènech com a líder.

 

 

Esperaven una àmplia majoria progressista

El líder de Podem, Pablo Iglesias, que s'ha ofert per entrar al govern del PSOE, ha votat en un col·legi de Galapagar. Iglesias, en el moment d'anar a votar, ha dit que esperava una alta participació que portés a les urnes "una àmplia majoria progressista."

Jaume Asens ha votat cap a tres quarts d'una al col·legi electoral de l'Escola del Fort Pienc, de Barcelona. Abans d'anar a votar ha acompanyat la seva àvia de 101 anys al col·legi electoral. Asens ha cridat a la participació enviant un missatge de prudència en relació amb els resultats, i ha dit que "confiava en la gent" apel·lant al "vot de l'esperança".

La campanya: "La història l'escrius tu"

En aquesta ocasió, Podem havia presentat una campanya amb el lema "La història l'escrius tu" i sota aquesta premissa han volgut escriure "un programa de país nou" on han explicat que aposten per blindar les pensions i per impulsar l'educació i la sanitat.

Amb el conegut i repetit "sí que es pot", Iglesias també ha volgut destacar que són partidaris d'un nou horitzó verd i una renovada economia.

Per la seva banda, durant la campanya, el candidat català d'En Comú Podem, Jaume Asens, va cridar a exercir el "vot útil" escollint la seva formació i va alertar la gent del perill de la coalició del PSOE amb Ciutadans. Un altre punt que va destacar Asens durant la campanya va ser la prioritat de "treure els presos polítics" i desjudicialitzar el conflicte si obtenen una posició influent en el govern de l'Estat.

ARXIVAT A:
Eleccions 28AUnides PodemEn comú
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut