Barcelona

El PSC veu "incoherent i un punt demagògic" el pla anticrisi presentat per Mas

El PSC veu incoherències i un punt de demagògia en les propostes anticrisi que el líder de CiU, Artur Mas, va presentar ahir en una conferència. Tot i això, Miquel Iceta creu que algunes de les propostes podrien estudiar-se. Els altres dos socis de govern, ERC i Iniciativa, també han criticat el discurs econòmic de Mas, mentre que el PP ha celebrat la coincidència amb bastantes de les propostes plantejades per CiU. Per part del govern, la consellera de Treball, Mar Serna, ha dit que algunes de les propostes de Mas, com la formació o l'habitatge, ja s'estan aplicant.

Actualitzat
El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que la conferència que el líder de CiU, Artur Mas, va pronunciar ahir sobre com superar la crisi econòmica té "incoherències i ratlla la demagògia", per plantejar una rebaixa d'ingressos de la Generalitat i un augment de la despesa social. "Parlar d'abaratir l'acomiadament és un risc molt alt i una injustícia per als treballadors", ha dit Iceta en declaracions a Catalunya Ràdio.

En el mateix sentit s'ha expressat el secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, que ha afirmat que a Mas li va faltar "valentia" en comparació amb el president Montilla, a l'hora que ha criticat la falta de noves propostes en el discurs del líder de CiU. En declaracions a RAC1, Zaragoza ha afirmat que esperava "una altra cosa, i no aquesta falta d'idees i de propostes noves" de Mas, que ha qualificat en molts sentits de "contradictòria".

Per part del govern es considera també que és molt difícil abaixar impostos i mantenir la inversió necessària en aquests moments per fer costat a les famílies afectades per la crisi. La consellera de Treball, Mar Serna, ha dit que el govern tindrà en compte les receptes del líder de CiU, Artur Mas, per fer front a la crisi ecònomica però assegura que moltes de les propostes ja s'estan aplicant, com la formació dels aturats.

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha declarat que amb el discurs econòmic de Mas, CiU "prepara el terreny per un pacte de suport al PP a l'Estat davant la desestabilització del PSOE". Simó ha deixat clar que si aquest és l'objectiu, amb ERC que "no hi comptin". La portaveu republicana ha destacat que les propostes de Mas van ser de caire liberal o de dretes. Tot i això, ha celebrat que CiU també vagi a les tesis de la necessitat de sumar en temps de crisi econòmica i aquest és el missatge que s'ha de donar a la ciutadania actualment.

Per a la portaveu del PP al Parlament, Dolors Montserrat, les propostes de Mas tenen "moltes coincidències" amb les dels populars. Montserrat ha recordat que el seu partit va presentar fa un mes cent propostes anticrisi, "i moltes coincideixen amb les que va presentar Mas". Per això ha dit, una vegada presentades, que "cal posar-se a treballar" perquè tots els partits han demostrat, segons ella, que volen arribar a un consens davant la crisi.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut