Pasqual Maragall, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Pasqual Maragall, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

El PSC podria rebutjar la via per fer la consulta prevista a l'Estatut que va abanderar Maragall

La Junta de Portaveus del Parlament ha decidit que dijous que ve la cambra catalana votarà demanar a l'Estat poder convocar el referèndum sobre el futur del país. Serà a través del traspàs de la competència per fer consultes per la via de l'article 150.2 de la Constitució, un camí que preveia l'Estatut aprovat el 2006 al Parlament quan Maragall era president de la Generalitat. Els socialistes podrien votar-hi en contra o abstenir-s'hi.

RedaccióActualitzat

La via vàlida per al PSC que liderava Pasqual Maragall podria no servir per al que dirigeix Pere Navarro. La Junta de Portaveus del Parlament ha decidit que dijous que ve, dia 16, la cambra catalana votarà demanar a l'Estat poder convocar el referèndum sobre el futur del país. Serà a través del traspàs de la competència per fer consultes per la via de l'article 150.2 de la Constitució, un camí que preveia l'Estatut aprovat el 2006 al Parlament quan Maragall era president de la Generalitat. Els socialistes capitanejats per Navarro no hi donaran suport, però encara no han explicat si hi votaran en contra o s'abstindran.

En tot cas, el secretari general del PSC espera que no hi hagi dissidències dins de les files del partit. En declaracions a RNE, Navarro ha advertit que només veu futur a una consulta que ja vingui autoritzada des de Madrid. "Si no, sortirà del Parlament de Catalunya, arribarà al Congrés i tindrà una vida ínfima. Votaran que no, passaran a un altre punt de l'ordre del dia i estarem exactament igual que abans", ha pronosticat. Després ha matisat que la situació no serà igual sinó que "tindrem un greuge més".

Els crítics del PSC, però, treballen perquè el partit no voti en contra de sol·licitar la transferència de les competències. Avancem defensa l'abstenció i ha recordat que, a principis de la legislatura, Navarro va anunciar que el partit s'abstindria en totes les votacions sobre el dret a decidir.

Des de fora del partit, Ernest Maragall ha destacat a TV3 que "a la foto de les forces que donen suport al a consulta és obvi que hi ha un buit clamorós, el del socialisme català i catalanista". Maragall, un dels fundadors del PSC, opta per omplir aquest buit "i fer-ho ara, respectant la deriva que ha adoptat el PSC".

Anar al contingut