Sant Cugat del Vallès

El primer Museu del Còmic, privat, obre a Sant Cugat del Vallès

És una iniciativa privada que recull fins a 1.000 peces de col·leccionista entre obres originals i publicacions

Actualitzat

Tres enamorats del còmic han fet realitat el que molts aficionats feia anys que esperaven. A Sant Cugat del Vallès ha obert portes, aquest dijous, un museu dedicat exclusivament a les vinyetes, amb mil peces de col·leccionista entre obres originals i publicacions.

 

 

El Museu del Còmic de Sant Cugat, el primer d'Espanya, alberga tresors com una de les úniques historietes que es conserven d'Apel·les Mestres, o com el primer tebeo, de 1865: "En caricatura."

 

 

S'han conservat gràcies a José Luis Villanueva, Paco Baena i Josep Maria Delhom, els artífexs d'un viatge per la història del còmic a Espanya, que tot just obre les seves portes a l'antic Ateneu de Sant Cugat amb una idea molt clara. L'explica Paco Baena:

"Volem potenciar el món del còmic, treure a la llum molts dibuixants desconeguts i posar en valor un art, el de la historieta, que crec que fins ara no ha tingut un espai."

 

 

El 2010, la Generalitat i l'Ajuntament de Badalona van arribar a un acord per impulsar un ambiciós museu del còmic que fa 10 anys que està paralitzat per falta de recursos. L'amor a l'art dels col·leccionistes, en canvi, ha pogut amb tot i, sense subvencions ni ajudes públiques, han fet realitat el somni de tots els amants del còmic.

"El còmic era un reflex de la societat. Els dibuixants expressaven idees, sentiments, esdeveniments. Per mi, des del punt de vista antropològic, sociològic, etc. és un dels tresors més importants que tenim."

 

 

A l'espera que la Generalitat obri el Museu del Còmic a Badalona, aquesta iniciativa privada s'ha avançat. Són dues plantes dedicades únicament al món de la vinyeta i una tercera amb exposicions temporals. La primera, al setembre, dedicada a Ibáñez.

 

 

L'autor de Mortadel·lo i Filemó també s'ha fet lloc a l'exposició permanent. Repassa 135 anys de memòria, des del Dominguín, el primer tebeo de gran format...

 

 

...fins a les aventures del popular Tintín o la vinyeta del segle XXI.

 

 

Per primera vegada, originals i publicacions dialoguen.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut