Estats Units

Un noi de 16 anys guanya el mundial de Fortnite i s'endú tres milions de dòlars

El nord-americà Bugha s'imposa en la prova reina, mentre la final per parelles la guanyen dos europeus, també de 16 anys

RedaccióActualitzat

Un adolescent dels Estats Units, de 16 anys, és el guanyador de la prova reina de la Copa del Món del videjoc Forntnite.

Kyle Giersdorf, de Pennsilvània, que juga amb l'àlies Bugha, s'ha endut els tres milions de dòlars corresponents a la categoria de joc en solitari. Ha fet 59 punts, el doble que Psalm, el seu rival immediat.

Quan ha recollit el premi, Giersdorf ha assegurat que no hi havia paraules per descriure com se sentia, que estava molt feliç, que tot havia valgut la pena i que "és una bogeria".

 

 

La Copa del Món de Fortnite s'ha disputat a l'estadi Arthur Ashe de Queens, a Nova York, escenari habitual de l'Open de Tennis dels Estats Units, on més de 10.000 persones han volgut seguir les partides en viu, perquè, segons paraules d'un dels espectadors, "és millor que veure-ho per internet".

Un altre espectador assegurava: "No pensava que estaria tan bé. El nivell de joc d'aquests nois és de bojos."


Un centenar de concursants

També tenen 16 anys els dos guanyadors de la prova de competició en parella, un noruec i un austríac,  Emil Bergquist  i Thomas Arnould. El premi també és de tres milions de dòlars, que es reparteixen a parts iguals.

 

 

Es dona la circumstància que tres milions de dòlars són uns 70.000 euros més que el que va rebre Novak Djokovic per guanyar Wimbledon, un dels quatre grans campionats de tennis juntament amb Roland Garros i els oberts dels Estats Units i d'Austràlia.

 

 

A la Copa del Món de Fortnite hi han participat un centenar de finalistes vinguts de 30 països de tot el món. En tot el cap de setmana, el Mundial ha repartit 30 milions de dòlars en premis a les diferents categories i competicions.

 

 

La primera jornada l'ha guanyat l'equip Fish Fam, que s'ha endut més d'un milió de dòlars en la final del mode creatiu.


El Rubius, en quarta posició

El "youtuber" Rubius, que té 35 milions de seguidors i que també hi participa amb el seu equip Chicken Champions, ha quedat en quarta posició en aquesta categoria de mode creatiu.

 

 

Aquest dissabte ha estat el torn de la competició entre les 50 millors parelles de jugadors del món, i diumenge s'enfrontaran 100 jugadors fins que en quedi només un de viu en el joc, que guanyarà tres milions de dòlars.

El campionat es podia seguir en directe pel canal de YouTube de Fortnite, que té més de sis milions de seguidors, per la web de Fortnite, Twitch o Mixer. Epic Games, creadora del videojoc, ha anunciat que repartirà obsequis entre qui segueixi el torneig per YouTube.

 

 

Fortnite és un joc de combat i supervivència que té uns 250 milions de seguidors a tot el món, la majoria adolescents.

 

De fet, l'èxit del torneig és una prova del bon moment que passa el mercat dels videojocs, que aquest any per primer cop ha trencat la barrera dels 1.000 milions de dòlars en ingressos.

ARXIVAT A:
Viral
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut