El preu de l'electricitat fa un nou rècord aquest mes de juliol (Europa Press/Jesús Hellín)
El preu de l'electricitat fa un nou rècord aquest mes de juliol (Europa Press/Jesús Hellín)

El preu de la llum, més car que mai: mitjana rècord de 93,46 euros al juliol

Malgrat la rebaixa del l'IVA de la llum del 21 al 10%, la factura mitjana d'una llar amb tarifa regulada i 4,6 quilowatts contractats pujarà als 72,5 euros

RedaccióActualitzat

El preu de l'electricitat a Espanya continua en ascens imparable i tanca el mes amb un nou rècord històric. Aquest juliol es tanca amb un rècord de 93,46 euros per megawatt/hora.

És el preu més alt que s'ha pagat mai per l'electricitat a Espanya i un 170% per sobre del preu que es pagava per cada megawatt tot just ara fa un any.

Aquesta és la gràfica de Red Eléctrica Española amb l'evolució comparativa del preu del megawatt a Espanya des del gener del 2014, el primer mes en què hi ha dades:

 

 

Al juny, el preu de la llum ja havia batut un rècord a l'alça i es va pagar a 83,3 euros el megawatt. En un mes el preu s'ha incrementat en 10 euros.

Durant el mes de juliol, els preus de l'electricitat no han baixat per sota dels 74 €/MWh, ni tan sols els caps de setmana.

L'OCU estima que la factura mitjana d'una llar amb tarifa regulada (amb 4,6 kW de potència contractada i 292 kWh de consum mensual) pujarà 72,5 euros, més d'un 5% més que la factura del mes de juny.

Sense la reducció de l'IVA del 21% al 10% que va aprovar el Consell de Ministres el 24 de juny, la mateixa factura hauria pujat de 72,50 fins als 79,80 euros.

L'organització de consumidors calcula que la factura anual del consum elèctric a les llars s'incrementarà 89 euros de mitjana.

 


El preu que paga un abonat a Espanya és un 12,5% superior al que paga un consumidor d'electricitat a Alemanya i un 16,7% més del que paga un consumidor francès. Aquest juliol, el preu del megawatt hora és de 81,37 euros a Alemanya i 78,97 a França.

 

ARXIVAT A:
ConsumEnergia
Anar al contingut