Bagdad

El president iranià, Mahmud Ahmadinejad, visita l'Iraq en un gest històric

El president iranià, Mahmud Ahmadinejad, ha aterrat a Bagdad en una visita oficial de dos dies inèdita en la història recent. Els caps de govern de l'Iran i l'Iraq es tornen a reunir des del llarg conflicte armat que els va enfrontar als anys vuitanta. Es tracta, per tant, d'una visita històrica entre els dos països de majoria xiïta i grans enemics durant el règim de Saddam Hussein. La trobada es considera conflictiva tenint en compte que els Estats Units, que donen màxim suport al govern de Bagdad, són considerats per Ahmadinejad els seus màxims enemics.

Actualitzat
Mahmud Ahmadinejad ja és a Bagdad, on durant dos dies provarà d'acostar posicions amb la seva potència veïna. Al rerefons, com en tants altres conflictes internacionals, hi ha els Estats Units, que han acusat l'Iran de subministrar armes i material als rebels iraquians per cometre atemptats al país. Per Bush, el règim de Teheran és el principal "exportador del terrorisme".

La visita del president iranià a l'ara país aliat dels Estats Units és la primera trobada entre els dos governs des dels anys vuitanta, quan els dos països van començar una guerra que els va enfrontar durant vuit anys.

Als carrers de Bagdad s'han reforçat les mesures de seguretat. La policia iraquiana ha reforçat la seguretat als carrers de Bagdad per por d'atemptats, sobretot al barri d'Al-Karrada, al centre de la capital, on els carrers que condueixen fins a la residència del president iraquià, Jalal Talabani, s'han tancat del tot a la circulació.

La delegació iraniana està formada per Ahmadinejad, el seu ministre d'Afers Estrangers, Manucher Mottaki, i els titulars d'Economia i Transports.
Anar al contingut