El jurat de l'edició del 2021, juntament amb José Creuheras, president del Grup Planeta

El Premi Planeta augmenta a 1 milió d'euros la dotació i supera la del Nobel

En la seva 70 edició, el certamen literari ha rebut més candidatures que mai: s'hi han presentat 654 novel·les

Actualitzat

L'any 2020, l'escriptora basca Eva García Sáenz de Urturi es va embutxacar 601.000 euros després que la seva novel·la "Aquitania" guanyés el premi Planeta. Qui la succeeixi en el palmarès rebrà 399.000 euros més que ella: 1 milió en total.

No és l'única xifra que ha augmentat en aquest certamen literari, que enguany celebra la seva setantena edició. També han augmentat, en un 11% respecte del 2020, el nombre de novel·les presentades: un total de 654, rècord en la història del Planeta.

Amb aquest canvi, el premi Planeta supera el Nobel de Literatura, que concedeix uns 998.000 euros (10 milions de corones sueques) al vencedor. L'augment del premi en metàl·lic també es veurà reflectit en l'obra finalista, que fins ara rebia 150.000 euros, i ara en rebrà 200.000.

Eva García Sáenz de Urturi, guanyadora el 69è Premi Planeta amb la novel·la 'Aquitania', alça el guardó dalt de l'escenari del Palau de la Música. Dijous 15 d'octubre de 2020 (HORITZONTAL)
Eva García Sáenz de Urturi va guanyar l'edició número 69 del premi Planeta


El guanyador, aquest divendres

El president del grup Planeta, José Crehueras, ha explicat la voluntat de quasi doblar el premi: "Hem decidit aprofitar el bon moment que tenim".

L'entrega del premi Planeta -i del milió d'euros- tindrà lloc en un acte que se celebrarà aquest divendres al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

El jurat del premi està integrat per José Manuel Blecua Perdices, Belén López, Fernando Delgado, Carmen Posadas, Juan Eslava Galán, Rosa Regàs i Pere Gimferrer.

 

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut