Madrid

El PP presenta 49 esmenes als seus pressupostos i resta 35 milions al País Basc

El PNB mostra "perplexitat" per la decisió dels populars

RedaccióActualitzat

Fa gairebé tres setmanes que el PP va aconseguir tirar endavant els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2018. Ara, amb el PSOE governant gràcies a la moció de censura, el grup dels populars al Senat ha presentat 49 esmenes parcials als comptes que van dissenyar ells mateixos.

Del total d'esmenes del PP, 19 tenen relació amb el País Basc i suposen restar de 35 milions el pressupost que s'hi destina.

Els comptes van tirar endavant amb el suport de Ciutadans i el vot decisiu dels cinc diputats del PNB, que van justificar el suport per "responsabilitat" malgrat que continuava en vigor l'article 155 i que s'havien compromès a no donar-hi l'aval si no s'aixecava. El PNB també va ser decisiu en la moció de censura que va erigir Pedro Sánchez com a president espanyol.

El PNB s'ha declarat "perplex" per les esmenes i ha afegit que els populars bascos les hauran d'explicar.

Entre les partides afectades, la de més import és la baixa de 26,6 milions destinats al Servei Basc d'Ocupació. Ara, el PP planteja destinar aquests diners a millorar el transport públic a zones despoblades.

També es fa enrere dels 5,5 milions que havien d'anar a la investigació de l'electromobilitat al centre Cidetec o dels 3 milions pactats amb el PNB per al Biscay Marine Energy Platform.

La ministra Montero també demana "responsabilitat"

En el debat dels comptes al Senat, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha demanat l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat al Senat, per una qüestió de "responsabilitat".

Montero ha definit els pressupostos com de "trànsit", ha afegit que són "de passat i no de futur" però ha justificat que el PSOE els assumeixi -tot i que hi va votar en contra- "perquè no es paralitzi el país".

El discurs de la ministra ha aixecat protestes a la bancada del PP, i el president del Senat, Pío García-Escudero, ha cridat a l'ordre "les dues bandes" diverses vegades.

ARXIVAT A:
PPPNB
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut