García Albiol ha acusat Puigdemont d'estar instal·lat "en la mentida permanent" (ACN)
García Albiol ha acusat Puigdemont d'estar instal·lat "en la mentida permanent" (ACN)

El PP demana a Puigdemont que vagi al Senat a "donar la cara"

El president del PPC, Xavier García Albiol, admet que el 155 "porta a una dimensió desconeguda", però afirma que és "l'única opció" per "recuperar la normalitat"

Actualitzat

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha demanat a Puigdemont que estigui "a l'altura de les circumstàncies" i aprofiti "l'última oportunitat" d'anar al Senat a explicar el seu projecte, però per posar-hi "punt final":

"Té una última oportunitat.  Estigui a l'altura de les circumstàncies i demà a les 10 del matí vaig al Senat a explicar els seus motius. Doni la cara en nom de tots els ciutadans de Catalunya".

Tal com ha fet abans el socialista Miquel Iceta, García-Albiol ha afegit que està disposat a anar-hi amb ell, tot i que espera que rectifiqui el seu discurs:

"Jo també estic disposat a acompanyar-lo, però durant tot el trajecte li demanaré que torni a la calma i a respectar el dret de tots els catalans".

El dirigent popular ha admès que l'article 155 "probablement ens porta a una dimensió desconeguda", però ha afegit que "lamentablement" aquesta és l'única opció per "garantir l'autogovern" a Catalunya:

"Som conscients que no serà fàcil. Que generarà incertesa, inseguretat i, probablement, entrarem en una dimensió desconeguda. Ara bé, entre l'alternativa de no fer res i que vostès avancin en el procés de ruptura o lluitar per mantenir l'autogovern amb mesures que no seran fàcils, l'opció és ben clara."

García Albiol ha acusat Puigdemont d'omplir-se la boca de diàleg, però de "plantar constantment" les institucions que "n'hi ofereixen" i ha considerat un "vodevil" la jornada d'aquest dijous.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut