El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, durant la intervenció al ple del Parlament (EFE)
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, durant la intervenció al ple del Parlament (EFE)
Barcelona

Iceta a Puigdemont: "Encara pot anar al Senat demà. Jo l'acompanyaria"

El primer secretari del PSC emplaça el president de la Generalitat a repensar-s'ho i anar aquest divendres al Senat per evitar l'aplicació de l'article 155

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que Carles Puigdemont encara és a temps d'anar al Senat i evitar l'aplicació de l'article 155, oferint diàleg. Durant el ple monogràfic al Parlament sobre aquest tema, Iceta s'ha compromès a acompanyar el president de la Generalitat si fa el pas d'anar a la cambra alta aquest divendres, quan s'hi ha d'aprovar el 155:

 

"Vostè encara pot anar al Senat. Demà. Sé que és difícil. Després de l'elogi del dubte, el convido a un episodi truculent. Si vostè decidís anar-hi, jo l'acompanyaria, sabent que el seu discurs segur que no m'agradaria."

 

El discurs d'Iceta en el ple sobre la resposta al 155 ha arrencat amb gest conciliador cap a Puigdemont: ha posat en valor els dubtes del president a l'hora de tirar endavant una declaració d'independència.

"Avui vostè ha dubtat. I potser encara dubta. I vull felicitar-lo per la valentia de dubtar. Només vostè pot prendre una decisió transcendent. Vostè té la clau per acabar la legislatura d'una manera que preservi les institucions d'autogovern que són de tots".

 

Per Iceta, la raó "fonamental" per la qual dubta Puigdemont és que "no tenen una majoria de la societat" que avali la independència.

"Són molts i els respectem absolutament, però no són majoria. El cens electoral del 2015 eren 5,5 milions. El 'sí' a la independència no arriba al 50%. Una minoria, per nombrosa que sigui, no pot imposar-se a la majoria i més en el cas d'una decisió que requeriria una majoria àmplia per la gran transcendència que té i pel seu caràcter irreversible".

 

Iceta ha reclamat al govern que "no minimitzi" el trasllat de seus socials d'empreses fora de Catalunya perquè "sabem que després poden moure la fiscal i més endavant part de la seva activitat". També ha reiterat que Puigdemont hauria de convocar eleccions i li ha demanat que "no es rendeixi fins a l'últim moment". 

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut