Madrid

El PP acusa el govern d'abaixar el llistó per legalitzar Batasuna mentre que el PSOE l'acusa de mentir als ciutadans

Creix la tensió entre el PSOE i el PP després de la manifestació d'aquest cap de setmana a Navarra. El número dos dels socialistes, José Blanco, ha qualificat d'absurda aquesta marxa i ha acusat Mariano Rajoy d'enganyar els ciutadans intentant fer creure que el govern espanyol vol legalitzar Batasuna. Des del PP, el secretari general del partit, Ángel Acebes, ha tornat a acusar al govern espanyol d'estar abaixant el llistó perquè Batasuna es pugui presentar a les eleccions municipals del maig. En aquest sentit, el secretari general dels populars ha demanat a l'executiu que aclareixi què pensa fer. Acebes creu que José Luis Rodriguez Zapatero, és un kamikaze que va en contra de la societat espanyola.

Actualitzat

El PP ha anunciat que presentarà als ajuntaments i als parlaments autonòmics una proposició i mocions sobre el que ha titllat de "tres en ratlla de la negociació" amb ETA, l'excarceració de l'etarra Iñaki de Juana Chaos i l'actitud del PSOE respecte Batasuna i Navarra reclamant el final del procés.

En qualsevol cas, Acebes ha felicitat el govern de Navarra per la manifestació després del comitè de direcció del seu partit i ha destacat que Zapatero està utilitzant la "vella i esgotada" estratègia d'atacar el PP i "això significa que no ha entès res i que s'ha convertit en un conductor kamikaze que va a tota velocitat en direcció contrària als espanyols".

Després d'acusar el president espanyol de seguir abaixant el llistó de les exigències a Batasuna perquè vagi a les eleccions municipals, ha dit que "Espanya assisteix a un espectacle desolador del ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, demanant a l’organització il·legalitzada un gest perquè puguin anar als comicis i en canvi no parla de les amenaces" referint-se d'aquesta manera a les últimes cartes d'extorsió que han rebut diversos empresaris.

En aquest sentit, el secretari d'organització del PSOE ha advertit que el govern no caurà en la trampa del PP d'"enfangar la vida pública perquè tot s'embussi", ni permetrà que les fites aconseguides pel govern espanyol "quedin amagades per la cortina de fum que ha provocat amb mentides Mariano Rajoy".

En acabar la reunió de la comissió executiva federal del PSOE, Blanco ha acusat el PP d'"idear cada setmana una mentida" i cada cop "més gran". En aquest sentit, ha afirmat: l'última mentida, la penúltima campanya d'oposició preventiva basada en falsedats, ha estat insistir en la possibilitat que Batasuna es presenti a les eleccions municipals sense complir al Llei de Partits". Una hipòtesi que, segons ha assegurat, "és impossible i el president del PP ho sap".

Anar al contingut