S'oferirà ajudes entre 4.000 i 5.500 euros, depenent de si el vehicle antic s'envia a desballestar o no
S'oferirà ajudes entre 4.000 i 5.500 euros, depenent de si el vehicle antic s'envia a desballestar o no

El pla Moves donarà ajudes de fins a 5.500 euros per a la compra de vehicles elèctrics

Al pla Moves s'hi podran acollir particulars, autònoms i administracions públiques, a qui s'oferirà ajudes d'entre 4.000 i 5.500 euros, depenent de si el vehicle antic s'envia a desballestar o no

RedaccióActualitzat

El govern espanyol aprovarà, amb tota probabilitat dimarts, el nou pla Moves amb ajudes per als que comprin un vehicle elèctric.

Després del daltabaix de les vendes al març i abril per la crisi del coronavirus, el sector de l'automoció ha reclamat al govern un pla de 400 milions d'euros per recuperar la demanda i que les ajudes es puguin sol·licitar per a la compra de cotxes més eficients, inclosos els dièsel i gasolina.

 

 

Però la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, ha declarat que ara mateix el govern treballa amb els pressupostos del PP del 2018 i el que es pot fer és activar el pla Moves:

"Ara mateix, l'únic pla d'estímul que podem activar a curt termini és el Moves. És l'herència que tenim de l'anterior govern, que va fixar en la mobilitat elèctrica la seva aposta de demanda."

 

Al Pla MOVES s'hi podran acollir particulars, autònoms i administracions públiques
Al pla Moves s'hi podran acollir particulars, autònoms i administracions públiques

 

No obstant, ha assegurat que això no vol dir que no estiguin treballant en un pla "ambiciós" i basat en la neutralitat tecnològica.

"Està dins de l'agenda de govern, però insistir en el que es pot i en el que no es pot fer. A curt termini, podem fer coses que tenim pintades en el pressupost."

 

 

El pla Moves, que està previst que estigui dotat amb 65 milions d'euros, ha passat ja per la comissió delegada d'assumptes econòmics i serà una realitat "molt aviat", segons Maroto, qui ha insistit que estan analitzant altres plans d'estímul a la demanda basats en la neutralitat tecnològica.

 

El Pla Moves, que està previst que estigui dotat amb 65 milions
El pla Moves està previst que estigui dotat amb 65 milions d'euros

 

A més, el govern treballa en l'adaptació del pla integral de suport al sector de l'automoció presentat al març de l'any passat, perquè des de llavors han canviat moltes coses, i ha confiat a poder presentar-lo en els pròxims dies.

Al pla Moves s'hi podran acollir particulars, autònoms i administracions públiques, a qui s'oferirà ajudes d'entre 4.000 i 5.500 euros, depenent de si el vehicle antic s'envia a desballestar o no.

 

El sector també està a l'espera que Brussel·les aprovi l'eliminació de l'IVA en la compra de vehicles elèctrics
El sector també està a l'espera que Brussel·les aprovi l'eliminació de l'IVA en la compra de vehicles elèctrics

 

El govern espanyol també invertirà en la promoció de l'ús de la bicicleta elèctrica i en la instal·lació de més punts de recàrrega.

El sector també està a l'espera que Brussel·les aprovi l'eliminació de l'IVA en la compra de vehicles elèctrics.

 

 

Anar al contingut