Madrid

El personal sanitari d'Ifema denuncia el caos i la falta d'equips de protecció

Els sindicats denuncien que s'estan incomplint els protocols de seguretat, a més de la mala gestió del personal que s'ha desplaçat dels CAP

Actualitzat

Sindicats, metges i personal sanitari desplaçat a l'hospital de campanya instal·lat al recinte d'Ifema denuncien caos organitzatiu i falta d'equips de protecció.

Els sindicats han denunciat que estan substituint el material que tenia el personal sanitari per altre material insuficient i més precari, com mascaretes quirúrgiques i bates verdes de quiròfan. També denuncien la mala gestió que es fa dels metges i personal desplaçats dels CAP que han tancat, perquè després d'estar hores esperant, no se'ls destina enlloc.

El personal sanitari destinat a l'hospital de campanya d'Ifema denuncia falta de material de protecció

Equips de protecció precaris

Diumenge, sanitaris de tots els àmbits es van plantar reclamant les mascaretes FFP2 i FFP3 que "finalment van aparèixer després de protestar molt".

Totes aquestes protestes estan arribant als sindicats. Des de CCOO s'alertava del "caos" a Ifema i s'assegurava que "no permetran que s'amenaci els professionals per negar-se a treballar sense equips de protecció". Denuncien que s'incompleixen els protocols de seguretat.

 

 

La portaveu del sindicat de metges i treballadors sanitaris de Madrid, AMYTS, Sheila Justo, ha explicat que fins aquest diumenge estaven "ben dotats d'equips de protecció" però ara "els monos ja no eren els habituals, sinó bosses de plàstic".

A tot això, des de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid asseguren que, tret de l'incident de diumenge, "s'està entregant el material reglamentari que fixa el ministeri", però que "hi ha professionals que, a més, decideixen tapar-se amb bates, gorros i pantalons fets de bosses de plàstic."

Denuncien mala gestió

Sheila Justo ha criticat que cada dia hi ha metges d'atenció primària dels CAP que s'han tancat que se'ls destina a reforçar l'hospital de campanya d'Ifema i que "es queden sense fer res".  A més, els tenen en una sala "amuntegats sense respectar les distàncies de seguretat".  

 

La Central Sindical Independient i de Funcionaris, CSIF, també s'està fent ressò de les denuncies que rep. Assegura en un comunicat que no hi ha "mitjans ni garanties" i afegeix que "els professionals que venen de manera foçada dels centres d'atenció primària tancats s'han trobat sense llocs adequats i sense prou espai per vestir-se, no es poden dutxar i tampoc hi ha separació de zones netes i brutes".

 

 

Alicia Martín, del sindicat AMYTS, ha explicat que aquest dilluns els professionals es van trobar amb la mateixa falta de material i també que s'havia desactivat l'arc d'entrada i sortida on s'ajudava els professionals a vestir-se i despullar-se, on personal del sistema d'emergències desinfectava el calçat i els vestits sanitaris.

"Necessitem que aquest hospital funcioni a ple rendiment però no poden exposar els professionals que entrin sense protecció."


Des del sindicat UGT, que també denuncia la precarietat del personal que treballa a Ifema, afegeixen en un comunicat que els professionals sanitaris es "troben amb un panorama desolador de falta de mitjans de protecció, absència de responsables i absoluta descoordianció, sense criteri lògic ni protocol d'actuació".

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut