El PDeCAT presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de Sánchez

Els nacionalistes deixen una "porta oberta" a retirar l'esmena si acaben fructificant les negociacions amb el PSOE

Actualitzat

El PDeCAT ha decidit presentar una esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l'Estat. Tot i això, ha deixat una "porta oberta" a retirar-la si acaben fructificant les negociacions amb el PSOE per crear una taula de diàleg entre partits.

Com ja ha fet Esquerra aquesta mateixa setmana, el PDeCAT aposta per votar en contra de la tramitació dels comptes. Ho han anunciat el president del partit, David Bonvehí, els diputats al Congrés Carles Campuzano i Míriam Nogueras, i els diputats al Parlament Albert Batet i Gemma Geis.

Campuzano ha apuntat que l'"oferta" de l'executiu de Sánchez queda "molt lluny" de les condicions que els demòcrates havien plantejat per facilitar amb els seus vots la tramitació del projecte pressupostari. La polèmica arran de la figura del relator, molt criticada per PP i Cs, ha sacsejat la negociació entre els dos executius fins al punt que, segons Campuzano, els socialistes han reculat respecte dels seus posicionaments:

"L'oferta que planteja el govern socialista està molt lluny d'allò que podria permetre al PDeCAT no presentar l'esmena a la totalitat."


"Mà estesa" fins a l'últim moment

Encara que aquest divendres es registri l'esmena a la totalitat, Campuzano ha subratllat que fins dimecres de la setmana vinent estan disposats a retirar-la si el PSOE torna "a les posicions que semblava que havien tingut els últims dies".

"Fins a minuts abans de la votació, tindrem la mà estesa per construir aquests espais de diàleg."

El diputat al Congrés ha demanat a l'executiu espanyol que sigui "coherent" i no abandoni "el camí del diàleg", perquè creu que "cedir a les pressions de PP, Cs, Vox i els sectors més conservadors del PSOE és la millor garantia perquè la dreta governi Espanya durant molts anys".

La presentació de l'esmena a la totalitat s'ha decidit en una reunió aquest dijous a la tarda al Parlament entre el president de la Generalitat, Quim Torra, els consellers de JxCat i els diputats al Congrés i senadors del PDeCAT. A la reunió hi ha participat per videoconferència Carles Puigdemont.

 

 


 

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatPDeCATJunts
Anar al contingut