Façana de la seu del PP al carrer Génova de Madrid

El Partit Popular, absolt en el cas dels ordinadors de Bárcenas per falta de proves

El jutge considera que no ha quedat acreditat que tinguessin la intenció d'eliminar informació per obstaculitzar la investigació

RedaccióActualitzat

La falta de proves és el que ha dut a un jutge a absoldre el Partit Popular i tres empleats de la formació en el cas dels ordinadors del seu extresorer Luis Bárcenas. El jutge considera que no ha quedat acreditat que tinguessin la intenció d'eliminar informació per obstaculitzar la investigació de l'Audiència Nacional.

En la sentència, el magistrat absol el PP i els tres acusats, l'extresorera Carmen Navarro; el responsable de l'Assessoria Jurídica, Alberto Durán; i el cap del Departament de Sistemes Informàtics, José Manuel Moreno, dels delictes d'encobriment i de danys informàtics.


Danys informàtics

La sentència, de 74 folis, argumenta que no hi ha prou proves per imputar al acusats el delicte de danys informàtics. No es pot demostrar que Carmen Navarro tingués cap intervenció activa en el procediment d'esborrar de forma segura els dos ordinadors portàtils. I tampoc que José Manuel Moreno i Alberto Durán --el primer va esborrar i destruir els discos durs, i el segon, va ordenar que se'n fes un esborrat segur-- tinguessin la intenció d'impedir la demostració dels delictes que es jutjaven sobre la comptabilitat B del Partit Popular.

 

Dos ordinadors

També absol del delicte de danys informàtics al Partit Popular perquè s'ha pogut acreditar que uns dels ordinadors sí que era propietat de la formació política, mentre que de l'altre no sap si era del partit o de Luis Bárcenas.

 


Encobriment

Pel que fa el delicte d'encobriment, la sentència també absol el Partit Popular i els tres acusats en aplicació del principi "in dubio pro reo", - que, en cas de dubte sobre la prova dels fets, s'ha de sentenciar a favor del processat-. Entre les possibilitats que els acusats actuessin per dificultar l'acreditació d'un delicte o simplement per complir amb la llei de protecció de dades, el tribunal ha de decantar-se per l'explicació més favorable al processat.

La sentència es pot apel·lar a l'Audiència Provincial de Madrid.

 

 

Sentencia Juzgado Penal 31 Ordenadores de Bárcenas by Moderador Noticies Web on Scribd

 

ARXIVAT A:
PPJudicialCorrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut