La instal·lació de Castor davant la costa de Vinaròs.
La instal·lació de Castor davant la costa de Vinaròs. (Foto: EFE)
Parlament de Catalunya

El Parlament demana per unanimitat aturar definitivament la planta Castor

La moció, impulsada per ICV-EUiA, ha rebut el suport de tots els grups de la cambra. El text reclama que es paralitzi definitivament l'activitat del magatzem, la planta d'operacions terrestres i el gasoducte, "si la injecció o extracció de gas no ofereix el 100% de certesa i seguretat que no hi torni a haver terratrèmols d'igual magnitud o superior als que ja s'han registrat".

RedaccióActualitzat

El Parlament català ha aprovat per unanimitat aquest dijous demanar que s'aturi "definitivament i permanentment" l'activitat del magatzem de gas i la resta d'infraestructures del Projecte Castor si la injecció de gas no és segura. De fet, la instal·lació s'apunta com a possible causant dels centenars de sismes que hi va haver a la zona del Montsià i el Baix Maestrat durant el mes de setembre.

La moció, impulsada per ICV-EUiA, ha rebut el suport de tots els grups de la cambra. El text reclama que es paralitzi definitivament l'activitat del magatzem, la planta d'operacions terrestres i el gasoducte, "si la injecció o extracció de gas no ofereix el 100% de certesa i seguretat que no hi torni a haver terratrèmols d'igual magnitud o superior als que ja s'han registrat".

L'activitat del Projecte Castor, situat davant de les costes del Delta de l'Ebre i de Vinaròs, està paralitzada des del 26 de setembre, mentre els experts encara estudien si hi ha una relació directa entre la injecció de gas a l'emmagatzematge subterrani i els microsismes registrats a la zona de Tarragona i Castelló.

El text de la moció també reclama al govern espanyol que depuri les "responsabilitats tècniques i polítiques" i que s'eviti haver de pagar amb diners públics "el valor net o residual de les instal·lacions". A més, el Parlament demana a l'executiu espanyol que verifiqui si es van complir les normatives europees i que plantegi al Banc Europeu d'Inversions que consideri retira el capital destinat al projecte.

L'aprovació del text ha estat rebuda amb aplaudiments a la tribuna de convidats de la cambra, on hi havia activistes amb samarretes verdes.

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut