Vinaròs

Nova nit de terratrèmols davant la costa del Baix Maestrat; el més fort, de 4,1 graus

L'epicentre ha estat al mar, davant de Vinaròs i a menys superfície que en altres ocasions. Això ha fet que s'hagin sentit en poblacions de la zona, però també més lluny, fins a Vilanova i la Geltrú i Sitges.

Des que va començar aquesta crisi, s'han produït uns 400 moviments sísmics. Des de Catalunya es denuncia la falta d'informació, i el govern espanyol admet que la relació amb la planta Castor és més que probable.

RedaccióActualitzat
La crisi sísmica davant de la costa de les terres de l'Ebre i Castelló no s'atura. Prova d'això són les dades registrades per l'Institut Geogràfic espanyol: al llarg de la matinada ha comptabilitzat més de 20 terratrèmols, amb una intensitat entre l'1,5 i els 4,1 graus a l'escala de Richter. L'epicentre ha estat al mar, davant de Vinaròs i a prop de les Cases d'Alcanar, i a menys superfície que en altres ocasions.

És precisament això el que ha fet que s'hagin sentit en poblacions de la zona, però també més lluny. Segons la informació facilitada per aquest organisme, els sismes s'han notat a poblacions del País Valencià com ara Vinaròs, Càlig, Peníscola i Benicarló, al Baix Maestrat, i Castelló, a la Plana Alta, però també a Catalunya, com a Ulldecona i Sant Carles de la Ràpita, però també a Tarragona i, fins i tot, a Vilanova i la Geltrú i Sitges.

El telèfon 112 ha rebut 120 trucades de veïns de la zona, alarmats per aquests nous moviments sísmics, i a Twitter força usuaris han explicat com han notat el moviment sísmicc.
 

A la vista d'aquesta activitat sísmica, que no para, tècnics del Ministeri d'Indústria han començat a revisar les instal·lacions aquest dimecres, per investigar la possible relació de les tasques que es fan a la planta del magatzem amb els moviments sísmics, una relació, però, que el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha donat com a gairebé segura.

Tot i això, els veïns del Baix Maestrat denuncien l'opacitat amb la qual consideren que està actuant l'empresa que gestiona el dipòsit de gas. També els alcaldes de la zona han apujat el to de les crítiques contra la planta Castor i s'han mostrat indignats per la falta d'informació, una queixa que també ha expressat en veu alta i ferma la Generalitat, a través Ramon Espadaler. El conseller d'Interior ho ha qualificat d'"opacitat intolerable".

La proximitat de la central de Vandellòs és un altre dels motius que han fet encendre les alarmes, però, en aquest sentit, la direcció de la nuclear considera que no hi ha perill.

Des que va començar aquesta crisi, s'han produït uns 400 moviments sísmics. Malgrat que la majoria han estat imperceptibles per a la població, amb el d'aquesta nit ja n'hi ha hagut dos que superen el nivell quatre a l'escalo oberta Richter. Els experts consideren que a partir d'una magnitud de 4,5 es poden produir destrosses materials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut