Fotos de gent a les vies de tren d'Auschwitz
Fotos de gent a les vies de tren d'Auschwitz
Auschwitz

El Museu d'Auschwitz demana als turistes que el visiten que es comportin amb respecte

RedaccióActualitzat

Alguns dels que visiten l'antic camp de concentració d'Auschwitz potser no ho fan amb el respecte que es mereix un lloc com aquest.

Davant del comportament d'aquestes persones, que fins i tot fan equilibris sobre les vies del tren, els responsables del museu demanen als turistes que recordin que aquestes vies simbolitzen la deportació de centenars de milers de persones. Hi circulaven els anomenats "trens de la mort".

Els responsables del museu també escriuen en un tuit que al camp de concentració d'Auschwitz hi va morir més d'un milió de persones i que cal respectar la seva memòria.

 


Ja fa dos anys, l'artista israelià Shahak Shapira va fer un muntatge denuncia amb selfies que els turistes penjaven a les xarxes. El projecte, que es deia "Yolocaust", denunciava, en concret, les selfies que la gent es feia al Memorial de l'Holocaust de Berlín sense cap mena de respecte per l'espai.

Auschwitz, símbol del genocidi del poble jueu

El camp de concentració d'Auschwitz, a Polònia, es va obrir el 25 de gener de 1940 i es va tancar el 27 de gener de 1945.

Durant aquest temps, 1.300.000 persones, el 90% d'origen jueu, hi van ser assassinades. Aproximadament unes 900.000, immediatament després de sortir dels trens que les havien portat fins al camp, la majoria a les cambres de gas.

La resta van morir de malalties, malnutrició, maltractaments o experiments "científics".

Aquest camp d'extermini ha estat considerat el símbol del genocidi del poble jueu. Auschwitz està inscrit a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco des del 1979.

Anar al contingut