Mèxic

El ministre de Governació de Mèxic i set persones més moren en un accident d'avioneta

El ministre mexicà de Governació, Juan Camilo Mouriño, ha mort aquest dimarts amb set persones més en l'accident d'una avioneta en què viatjaven des de San Luis Potosí cap a la capital. L'aparell s'ha estavellat en una avinguda molt concorreguda de Ciutat de Mèxic, segons han informat fonts oficials. L'avioneta ha perdut la comunicació amb la torre de control a cinc quilòmetres de l'aeroport i s'ha precipitat contra el terra a l'entrada del barri residencial de Las Lomas de Chapultepec. L'impacte de l'avioneta ha passat en plena hora punta de trànsit i una quarantena de persones, entre vianants i ocupants dels vehicles que circulaven en aquell moment, han resultat ferits de gravetat.

Actualitzat
L'avioneta, que venia de San Luis Potosí, ha caigut a l'oest de la capital mexicana. En el moment de l'accident, les set de la tarda hora local, aquesta zona registrava força trànsit de vehicles. L'aparell s'ha incendiat, i les flames s'han estès ràpidament a un bon nombre de cotxes. Els equips d'emergències han explicat que hi ha restes de l'avioneta repartides en una extensa àrea. De moment es desconeixen les causes de l'accident.

Entre les víctimes, que són almenys nou, hi ha el ministre de Governació mexicà, Juan Camilo Mouriño, nomenat el mes de gener i que va néixer a Madrid el 1971 i es va nacionalitzar mexicà als 18 anys, tot i que el seu origen és gallec, ja que els  seus pares van emigrar al país americà quan ell era petit. El seu pare, Carlos Mouriño, és president del Reial Club Celta de Vigo, i la seva germana, directora de màrqueting de la societat esportiva. Juntament amb la mare del ministre, Maria Ángeles Terrazo, que eren a Vigo com la resta de la família, viatgen cap a Mèxic.

El govern espanyol ja ha transmès el condol a la família i al govern mexicà, a qui ha desitjat que, malgrat el tràgic accident, "continuï treballant com ho està fent en la direcció correcta". Per la seva banda, el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, tenia previst precisament aquest dimecres emprendre un viatge cap a Mèxic i en vista dels esdeveniments ha decidit suspendre'l. Rajoy tenia previst entrevistar-se amb el president mexicà, Felipe Calderón, a qui ja ha fet arribar el condol per la pèrdua.

No es coneixen encara les causes de l'accident, però s'ha descartat que es tracti d'un atemptat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut