La ministra d'Educació, Isabel Celaá (EFE/Fernando Alvarado)

El Ministeri confia en la tornada a l'escola al juny, encara que sigui dues setmanes

Des de Catalunya, el Departament estudia si es pot reprendre el curs per via telemàtica després de Setmana Santa

RedaccióActualitzat

Tant el govern espanyol com el català no donen el curs escolar per perdut. Davant la possibilitat que l'estat d'alarma pel coronavirus es pugui allargar més enllà de l'11 d'abril, la ministra d'Educació, Isabel Celaá, fa una crida a la calma a tots els estudiants.

Confia en un retorn dels alumnes a les aules, ni que sigui uns 15 dies, al final de l'últim trimestre. Sobretot, els de segon de Batxillerat, que estan preparant a casa les proves de selectivitat.

"Tots tenim la confiança de poder tornar, si no d'una manera plena, sí d'una manera més esglaonada a les aules",

La ministra, però, no ha descartat que es culmini el curs per via telemàtica. Serà a finals d'abril, ha dit, quan es determinarà si hi ha les condicions per poder seguir per la via virtual o bé es pot preveure "una possibilitat de coordinar l'activitat presencial".

En declaracions a Onda Cero, Celáa ha demanat rebaixar la tensió als alumnes, sobretot els de Batxillerat i Formació Professional, i assegura que només els examinaran d'aquell contingut que hagin pogut estudiar.

"Preguntar-li a l'alumne sobre el contingut que hagi estat objecte d'estudi. No s'ha de tractar d'enxampar-lo precisament en aquells continguts que per les circumstàncies del curs no han pogut ser estudiats, no han pogut ser treballats"


Molts alumnes viuen amb preocupació el canvi de data i intenten avançar temari com poden: 
 

 

 

Josep Bargalló: "Aquest curs escolar no està perdut. És diferent, però no està perdut"

 

Per la seva banda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, tampoc no dona el curs per "perdut" i estudia si es pot reprendre "no presencialment" després de Setmana Santa.

En una entrevista a TV3, Bargalló ha explicat que s'està treballant per veure quina és la casuística de cada alumne i com es pot arribar a tothom, també a aquells que no tenen connexió a internet a casa o aparells amb limitacions.

A més, ha admès que la situació actual també afectarà el curs 2020-2021, que s'haurà "d'adaptar".

"El que caldria fer és reprendre el curs següent tenint en compte les limitacions que hi ha hagut aquest curs."


El conseller ha recordat que l'ensenyament actual és "competencial" i no memorístic, i que es treballa per "projectes".

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació Josep Bargalló
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut