La selectivitat es redueix a tres franges per evitar aglomeracions
La selectivitat començarà amb l'examen de Llengua castellana i literatura

La selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol

La segona convocatòria serà abans del 10 de setembre

Redacció/AgènciesActualitzat

Hi haurà prova d'accés a la universitat aquest any, com ja es va acordar entre Educació, els rectors i les comunitats autònomes, però s'ajorna.

La prova -que afecta aquest curs 217.000 alumnes- no se celebrarà en les dates habituals, sinó entre el 22 de juny i el 10 de juliol en la seva primera convocatòria.

La segona serà abans del 10 de setembre. Això són les dates proposades que, en tot cas, dependran de l'evolució de la pandèmia.

La setmana que ve el Consell Interuniversitari de Catalunya donarà a conèixer la data exacta dels exàmens.

Així ho acaba d'acordar el Ministeri d'Educació al costat dels consellers en una renuió telemàtica presidida per la ministra d'Educació, Isabel Celaá.

El model d'examen s'ajustarà a l'"excepcionalitat" que suposa l'estat d'alarma a causa de la pandèmia del coronavirus per "no perjudicar" els alumnes que s'hi presenten. Al principi s'havia dit que no hi hauria cap modificació en el temari.

De tota manera, Educació no ha concretat en què consistirà la modificació.

 L'assignació definitiva de places no es farà abans del 25 de setembre.

La ministra Celaá ha assegurat que el ministeri treballa amb l'objectiu que "cap alumne perdi el curs per la situació provocada per la covid-19".

La modificació el model i el contingut de les proves s'ha fet per tal d'"assegurar que l'accés a la universitat es produeix en termes d'equitat i justícia" i perquè l'alumnat no es vegi perjudicat per no haver treballat a classe algun bloc de continguts d'alguna de les matèries.

 

Es cancel·len les avaluacions de primària i secundària

El Ministeri també ha proposat també a les autonomies cancel·lar les proves d'avaluació diagnòstica que estableix la Lomce i que es fan a tercer i sisè de primària i a quart de secundària.

Pel que fa als alumnes que estan fent el curs a l'estranger, s'establiran sistemes específics per poder homologar els seus estudis, ja que la majoria de l'alumnat està fent les classes en la modalitat online.

D'altra banda, la conferència ha aprovat també les mesures acordades aquest dimarts en la comissió d'FP, sobre flexibilitzar les pràctiques en el centre de treball per a superar el curs ampliant el període establert al calendari escolar.

La mesura s'haurà de coordinar amb les dates de les PAU per tal que els estudiants que ho vulguin puguin fer les proves.

La durada de la Formació al Centre de Treball (FCT) es limitarà de manera excepcional a les hores mínimes recollides en la normativa bàsica (220) i s'integrarà el mòdul d'FCT amb un mòdul de projecte per tal de poder abordar el objectius associats a l'entorn laboral. Això afectarà tant a l'FP bàsica com als graus mitjans i superiors.

Pel que fa a les proves d'accés a l'FP de grau mitjà o superior per als que no comptin amb els requisits acadèmics d'accés, s'ha acordat posposar-les "el que calgui, arribant fins i tot a la primera quinzena de juliol".

En la formació a distància, el Ministeri d'Educació ha posat a disposició de les comunitats tots els recursos digitals disponibles de la modalitat d'FP a distància, que agrupa 104 cicles, per facilitar la continuïtat de l'ensenyament.

En la resta de nivells, ha elaborat un portal web per canalitzar tots els materials d'ensenyament a distància i online.     

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
Anar al contingut