Els xuixos guanyadors del concurs (Instagram/Pastisseria Triomf)

El millor xuixo del món es fa en una pastisseria de Barcelona: "Cruixent i gens oliós"

La quarta edició del concurs ha premiat per primera vegada un establiment de Barcelona ciutat, la pastisseria Triomf del Poblenou

RedaccióActualitzat

La pastisseria Triomf, situada a la Rambla del Poblenou de Barcelona, s'ha endut el premi al millor xuixo del món en la quarta edició del certamen que s'ha fet a l'Escala, a l'Alt Empordà.

Per primera vegada l'ha guanyat una pastisseria de la ciutat de Barcelona.

La seva propietària, Gisela Bellart, ha explicat a Catalunya Ràdio que era el quart cop que optaven al premi: "No enteníem per què, però no guanyàvem. Pensàvem que era perquè no som de Girona, però hem anat fent canvis i ho hem aconseguit."

Imatge d'arxiu d'un pastisser posant crema, un dels ingredients bàsics d'un xuixo (ACN/Aleix Freixas)

Uns criteris exigents

El jurat valorava, sobretot, l'aspecte visual exterior, el gust equilibrat entre el fregit i la crema, la cocció interior i exterior de la massa i la qualitat de la fregida.

La conductora del programa gastronòmic de Catalunya Ràdio "Un restaurant caníbal a Berlín", Paula Molés, formava part del jurat.

Ha explicat a Catalunya Informació que hi ha hagut unanimitat en el veredicte: "Realment hem comprovat com és de difícil fer un bon xuixo. Has de dominar moltes tècniques: la de la crema, la de la pasta de full i també la de la fregida":

"La crema del guanyador era perfecta, amb tocs de llimona, de canyella i de vainilla. Era cruixent i gens oliós."

A partir d'aquesta edició, la seu del concurs serà itinerant i Barcelona acollirà la pròxima.

 

ARXIVAT A:
GastronomiaAlimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut