El Metro torna a fer vaga en una nova jornada contra la gestió de l'amiant
Metros saturats durant la vaga de 7.00 a 9.00
Barcelona

Aglomeracions en hora punta en una nova jornada de vaga al metro de Barcelona

En les dues hores d'aturada de la tarda, els usuaris s'han hagut d'esperar més estona a les andanes, però no ha calgut fer regulacions del passatge

RedaccióActualitzat

Nova jornada de vaga al metro de Barcelona amb tres torns d'aturades parcials de dues hores que han provocat aglomeracions en hora punta. Els sindicats han convocat les aturades per denunciar la gestió de l'empresa TMB amb la crisi de l'amiant.

La tercera i última de les aturades parcials ha estat la que menys incidència ha tingut. Entre les 21.35 i les 23.35 només han circulat el 20% dels combois, mentre que en les altres aturades els serveis mínims han estat del 40%.

Això implica que en aquestes dues hores d'aturada nocturna els intervals de pas dels combois han estat més alts: de fins a una hora a les línies convencionals i de fins a 55 minuts a les automàtiques.

 

 

La segona tanda d'aturades parcials al metro de Barcelona, de 4 a 6 de la tarda, ha transcorregut sense incidents i amb els serveis mínims funcionant al 40%. Segons TMB, a diferència de l'aturada del matí, no ha calgut regular el passatge.

 

Els treballadors del metro continuen denunciant que TMB no està gestionant bé la crisi de l'amiant mentre que l'empresa es considera avalada per la inspecció de treball en el seu últim informe.

Vaga també a FGC

La vaga a TMB coincideix aquest dilluns amb una altra jornada de protesta convocada pel sindicat de maquinistes Semaf als Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per reclamar millores en les condicions de treball i en formació i salut laboral, entre d'altres.

Les afectacions han estat mínimes en la primera franja de vaga del matí, a causa del baix seguiment que és d'un 5%. La segona aturada, de 5 a 7 de la tarda, ha transcorregut sense incidències i el servei ha recuperat la normalitat

 

 

La setmana passada, les dues primeres jornades de vaga que es van fer van tenir poca afectació en el servei.

Anar al contingut