Inspecció de Treball avala la manera com TMB retira l'amiant del metro
Un operari extreu el filtre de l'aire condicionat d'un vagó (ACN)

Inspecció de Treball avala la manera com TMB retira l'amiant del metro

Inspecció fa constar que actualment no hi ha exposició a l'amiant i que els valors dels mesuraments són inferiors al límit permès

Quim BalaguerActualitzat

La Inspecció de Treball de Catalunya dona per bona la gestió que està fent Transports Metropolitans de Barcelona per treure l'amiant que encara hi ha en alguns punts de la xarxa de metro.

L'ens que controla el compliment de la normativa laboral a les empreses avala les actuacions que està duent a terme la companyia gestora del metro en matèria de prevenció i salut laboral.

L'informe que ha fet, al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, desestima peticions del comitè d'empresa com ara que TMB hagi de rentar la roba de treball o que es facilitin els diagnòstics mèdics dels empleats.

Inspecció de Treball fa constar que actualment no hi ha exposició a l'amiant perquè els valors dels mesuraments són inferiors al límit permès, i que la simple presència d'aquest material no és perillosa si el material no es manipula.

Fonts sindicals consultades per l'emissora qüestionen la validesa dels mesuraments en què es basa l'informe d'Inspecció de Treball pel fet que no es fan amb un microscopi electrònic.

 

L'amiant, al centre del conflicte laboral

La presència d'amiant en diversos punts de la xarxa del metro de Barcelona és la font del conflicte laboral que enfronta el comitè d'empresa amb la direcció de TMB, amb diverses vagues convocades els últims mesos.

Els treballadors asseguren que hi ha desenes de treballadors amb afectacions pulmonars pel contacte durant dècades amb el fibrociment o la pintura antisoroll, que contenen amiant.

TMB nega que s'hagi detectat cap cas d'asbestosi i ha detallat que en les revisions fetes fins ara al personal només s'han trobat casos de manifestacions pleurals que no requereixen tractament mèdic i no es poden considerar una patologia greu.

Paral·lelament l'empresa ha licitat un contracte per substituir els 42 combois que tenen pintura amb amiant i ha començat a retirar elements fets amb fibrociment de l'estació de la Verneda.

 

 

ARXIVAT A:
Amiant
Anar al contingut