El mar inunda 3.000 hectàrees d'arrossars al Delta en un temporal històric a l'Ebre

L'Ajuntament de Deltebre es planteja demanar la declaració de zona catastròfica

Víctor SorribesActualitzat

Mai al Delta s'havia vist un temporal de Llevant com aquest. Amb la regressió del Delta, les platges han minvat i ara els arrossars ja estan a primera línia de mar. Això ha provocat que l'aigua salada hagi entrat a 3.000 hectàrees d'arrosars de la comunitat de regants a l'esquerra del delta.



Ha desaparegut la Barra del Trabucador i alguns camins agrícoles estan inundats i no s'hi pot circular. La taula del consens per la regressió del delta de l'Ebre s'ha reunit a la tarda per analitzar els danys i ha reclamat mesures urgents. Aquest matí les comunitats de regants han visitat les zones afectades. L'Ajuntament de Deltebre es planteja demanar la declaració de zona catastròfica.


Arrossars inundats al Delta (ACN/Jordi Marsal)

A Sant Carles de la Ràpita s'ha negat la Barra del Trabucador i també hi ha afectacions greus a l'illa de Buda. Les importants onades registrades al Delta també han provocat greus danys a diverses muscleres de les badies.


El temporal ha provocat que alguns trams dels passeigs marítims de diferents poblacions com les Cases d'Alcanar, a Alcanar, l'Ametla de Mar i l'Ampolla, estiguin tallats i també ha provocat desperfectes a les barques de pesca:

 


Delta de l'Ebre (Víctor Sorribes)
ARXIVAT A:
Temporal GloriaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut