El "like" del papa a la foto d'una model a Instagram, investigat pel Vaticà
El papa francesc, aquest dilluns, durant la pregària de l'àngelus (Reuters/Vatican Media)

El "like" del papa a la foto d'una model a Instagram, investigat pel Vaticà

Fonts vaticanes asseguren que el "like" no es va fer des de la Santa Seu i diuen que han demanat explicacions a la xarxa social, propietat de Facebook

RedaccióActualitzat

El Vaticà està investigant com des del compte d'Instagram del papa Francesc es va fer un "like" en el compte d'una model brasilera.

La model es diu Natália Garibotto i té un compte d'Instagram amb 2,4 milions de seguidors en què penja fotografies d'ella mateixa amb poca roba.

El "like" es va donar a una foto en què Garibotto posa, davant d'uns armariets com els d'alguns instituts, amb un conjunt que imita un uniforme escolar.

La imatge es va penjar el 5 d'octubre. No és clara la data en què algú va mostrar la seva preferència des del compte papal, però el "like" era visible el 13 de novembre.

Es va retirar l'endemà, després que l'Agència Catòlica d'Informacions (ACI) va contactar amb el servei de premsa del Vaticà per demanar, precisament, un comentari oficial sobre aquest "like".

El Vaticà, per cert, va declinar fer cap comentari al respecte.


Francesc no segueix ningú

Sí que ha explicat a l'ACI que els comptes del papa a les xarxes socials són gestionats per un equip, i que s'ha obert una investigació interna per saber què va passar.

Preguntades també pel diari britànic The Guardian, fonts vaticanes han descartat que el "like" pugui tenir l'origen a la Santa Seu i asseguren que s'han adreçat a Instagram per demanar-ne explicacions.

El compte d'Instagram del papa 7,4 milions de seguidors - cinc milions més que la model brasilera que ha promocionat involuntàriament -, però no segueix cap altre compte.


"Almenys aniré al cel"

Francesc, a més, té compte a Twitter, amb més seguidors, 18,8 milions. De fet, és el líder mundial que en té més.

Garibotto també està en aquesta xarxa social, que ha utilitzat per fer-se ressò del "like" papal.

També n'ha fet broma, amb un missatge, fixat al capdamunt del seu compte, en què escriu: "Almenys aniré al cel."

ARXIVAT A:
VaticàPapa FrancescInstagramXarxes socials
Anar al contingut