El jutge manté com a investigats els vuit docents de la Seu d'Urgell després de prendre'ls declaració

El jutge manté com a investigats els vuit docents de la Seu d'Urgell després de prendre'ls declaració

El jutge manté com a investigats els vuit docents de la Seu d'Urgell després de prendre'ls declaració

Pla obert on es pot veure la directora de la Salle de la Seu d'Urgell entrant a declarar acompanyada del seu advocat als jutjats  de la Seu, el 7 de novembre de 2017. (Horitzontal)

Pla obert on es pot veure la directora de la Salle de la Seu d'Urgell entrant a declarar acompanyada del seu advocat als jutjats de la Seu, el 7 de novembre de 2017. (Horitzontal)

ACN La Seu d'Urgell.-El jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell ha decidit, després de prendre'ls declaració, mantenir com a investigats per un suposat delicte d'incitació a l'odi els vuit mestres de tres escoles de la Seu d'Urgell pel tractament que van fer a classe dels fets de l'1-O. Segons informa el TSJC, el jutge no ha demanat mesures cautelars per als docents i, de moment, no ha acordat cap altra diligència al respecte de la investigació que està duent a terme arran de les denúncies d'onze particulars. En les respectives declaracions, els mestres han contestat a les preguntes que se'ls han formulat tot negat els fets pels quals se'ls investiga, segons ha detallat l'advocat d'un d'ells. Els vuit docents investigats estaven citats a declarar aquest dimarts al jutjat de la Seu d'Urgell. En concret, es tracta del director i quatre mestres del col·legi públic Mossèn Albert Vives, la directora i un mestre de l'escola Pau Claris i la directora de l'escola La Salle.

Segons les denúncies, un dels alumnes hauria sofert ''humiliacions, insults i fins i tot agressions'' perquè la seva mare és guàrdia civil, cosa que coneixen la resta de companys i professors. En aquest sentit, el jutge volia saber si hi va haver comentaris realitzats per diversos mestres així com si són responsables de determinades ''actituds'' per motivar als alumnes a fer aquests suposats comentaris. Els fets contra el fill de la guàrdia civil haurien tingut lloc el 3 d'octubre, dos dies després del referèndum.Set de les onze denúncies s'han presentat contra l'escola Albert Vives, tres contra la Pau Claris i una conra la Salle. L'advocat dels investigats, mestra i directora, de l'escola Pau Claris, Jaume Ribes, ha explicat que les denuncies es van presentar entre els dies 2, 3 i 12 coincidint amb el dia de la Hispanitat.Pel que fa a la declaració dels cinc mestres (4 de l'escola Albert Vives i 1 de la Pau Claris) i tres directors (Albert Vives, Pau Claris i Salle) l'advocat Ribes, ha explicat que tots els mestres han negat els fets i han dit que a les aules del centre no es va produir cap debat sobre l'1-0.Sobre acusacions com que els mestres van explicar a l'aula que ''la policia és dolenta'' els mestres s'han defensat dient que en cap cas van dir res en contra de la policia i en tot cas sí a favor, fent veure als nens que ''la policia és bona''. Ribes ha dit que el debat no es va produir a l'aula i en cas de sortir comentaris d'algun alumne d'allò que havia vist a la televisió, els mestres van intentar minimitzar-ho.L'advocat ha explicat que des dels centres s'ha intentat protegir tots els nens i encara més als que són més vulnerable. Ribes ha narrat que totes les famílies que es van queixar van ser ateses per la direcció.