El nou govern al Palau de la Generalitat
El nou govern al Palau de la Generalitat (EFE/ Enric Fontcuberta)

El govern vol que la taula de diàleg es posi en marxa abans de les vacances d'estiu

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, diu que Junts ha decidit "fer confiança" a l'estratègia de la taula de diàleg d'ERC

Actualitzat

En plena setmana on el tema més comentat en política han estat els indults als presos independentistes, el govern de la Generalitat torna a posar el focus en la taula de diàleg. El president, Pere Aragonès, diu que el marc de negociació entre els governs català i espanyol s'ha de posar en marxa abans de les vacances d'estiu. I des de Junts, hi donen suport: el vicepresident, Jordi Puigneró, explica que han decidit "fer confiança" a l'estratègia de la taula d'ERC.

En una entrevista al diari Ara, el president de la Generalitat ha posat data límit a una nova reunió de la taula de diàleg, que seria la segona en 15 mesos.

"No hem de deixar passar gaire més temps. Per tant, abans de les vacances d'estiu s'ha de posar en marxa la taula de negociació."

Aragonès vol que els tres partits independentistes es posin d'acord per consensuar una postura que representi el conjunt de la societat. Per això demana una reunió a curt termini entre Esquerra Republicana, Junts i la CUP.

Aragonès revela que ja ha mantingut converses amb el president erspanyol, Pedro Sánchez, i que espera trobar-s'hi la setmana que ve.


Junts diu que fa confiança a l'estratègia d'ERC

Les desavinences entre Esquerra i Junts han estat un dels entrebancs de la taula de diàleg. Ara, però, sembla que no serà així. El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha explicat que el partit vol ser el "garant que no es rebaixen els continguts".

"Hem decidit que en els propers mesos faríem confiança al govern i, per tant, també a l'estratègia de la taula d'ERC."

Puigneró ha explicat al programa "Preguntes freqüents" quins són els tres elements essencials que la taula de diàleg amb l'Estat ha de resoldre: el reconeixment de Catalunya com a subjecte polític que pot negociar de tu a tu amb l'Estat, l'amnistia i que la ciutadania pugui votar la solució que es proposi en les negociacions.

Puigneró diu que aquest espai és "un primer pas per intentar solucionar el conflicte", però ha lamentat que la primera trobada, que es va fer amb l'anterior govern, quedés en una "foto".

Els indults, fora de la negociació

Puigneró ha demanat al govern espanyol que no "jugui políticament" amb l'indult. Assegura que aquesta mesura de gràcia no resoldrà el conflicte polític de Catalunya, ni la situació dels 3.000 encausats pel procés, ni la dels exiliats. Pel vicepresident Puigneró, cal anar per feina.

"Demanaria que se'n parli menys i que, si hi ha d'haver un indult, es faci."

Puigneró ha afirmat que es indults "estan fora de la taula de diàleg".

 

ARXIVAT A:
Jordi PuigneróPere AragonèsProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut