La cantant russa Dina Garipova (al centre) acompanyada dels membres del seu grup.
A la cantant Dina Garipova li van pispar deu vots concedits per l'Azerbaidjan, segons el govern rus. (Foto: Reuters)
Moscou

El govern rus denuncia que van robar vots a la seva representant al festival d'Eurovisió

Les votacions confuses del festival d'Eurovisió han provocat les protestes, fins i tot, del govern rus. El cap de la diplomàcia russa, Serguei Lavrov, ha denunciat que a la cantant del seu país Dina Garipova, cinquena en el festival, li van pispar deu vots que li va atorgar l'Azerbaidjan. El certamen d'aquest any que es va fer dissabte el va guanyar la danesa Emmelie de Forest. Espanya, representada pels tres components d'El Sueño de Morfeo, va quedar penúltima.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, ha denunciat que la cantant del seu país Dina Garípova, que va quedar cinquena en el festival d'Eurovisió de dissabte, la van privar de deu punts que li van atorgar els ciutadans de l'Azerbaidjan. Lavrov ha explicat: "No podem alegrar-nos sobre l'organització d'aquest esdeveniment després que li han hagin robat deu punts a la nostra participant". El cap de la diplomàcia russa ha afegit: "Hem acordat amb Elmar Mamediárov [el seu homòleg de l'Azerbaidjan] emprendre accions conjuntes perquè aquesta actuació tan indignant no quedi sense resposta".

En el moment de fer pública la votació per SMS, l'exrepública soviètica va donar zero punts a la cantant russa. Segons les dades dels tres operadors de telefonia mòbil d'aquest país, Rússia hauria quedat segona amb deu punts. "Què va passar amb aquests vots i on van anar a parar són preguntes que ha de respondre la nostra televisió pública", ha assenyalat el ministre Elmar Mamediárov.

Per la seva banda, Rússia va donar la màxima puntuació al representant de l'Azerbaidjan, Farid Mamédov, que va quedar segon en el concurs, darrere la cantant danesa Emmelie de Forest. Espanya, representada per El Sueño de Morfeo, va quedar penúltima. El grup asturià, amb el tema "Contigo hasta el final", va aconseguir només vuit vots, la puntuació més baixa dels últims 14 anys.
ARXIVAT A:
Festival d'Eurovisió
Anar al contingut