La ministra de Treball, Magdalena Valerio
La ministra de Treball, Magdalena Valerio

El govern espanyol destinarà 2.000 milions d'euros a lluitar contra l'atur juvenil

Vol fer-lo baixar, en tres anys, al 23,5 per cent, el nivell d'abans de la crisi

RedaccióActualitzat

Fins a 2.000 milions d'euros per combatre l'atur juvenil. És la mesura aprovada aquest divendres pel Consell de Ministres i anunciada per la ministra de Treball, Magdalena Valerio.

En la roda de premsa habitual dels divendres, Valerio ha explicat que el pla de xoc dissenyat pel govern vol aconseguir que, en els pròxims tres anys, l'atur dels menors de 30 anys baixi en 10 punts, fins a una taxa del 23,5 per cent. És la que hi havia fa deu anys, abans de començar la crisi.

Els 2.000 milions d'euros amb què el pla estarà dotat sortiran de les quotes de formació professional i dels fons de garantia juvenil de la Unió Europea. L'any que ve s'hi destinaran 670 milions, el 2020 seran 667 i el 2021, 663.

 

 

Valerio ha assegurat que es tracta d'un pla "ambiciós, amb una metodologia molt participativa i molt beneficiós per als joves i per al país". I ha defensat que "la situació ho demana" perquè "tenim 569.000 aturats menors de 30 anys, 87.000 dels quals són de llarga durada i el 72 per cent dels quals tenen un nivell formatiu baix".

A més, ha recordat que hi ha "una mica més de 2,7 milions de joves afiliats a la Seguretat Social, el 78 per cent dels quals en el sector serveis" i amb una "enorme temporalitat".

La principal mesura que impulsarà aquest pla contra l'atur juvenil és convertir 3.000 funcionaris en orientadors, que no només assessoraran els joves a les oficines d'ocupació, sinó que també hauran de captar ofertes de treball. A més, preveu incorporar 110 mediadors juvenils que es coordinaran amb els diferents serveis autonòmics d'ocupació.

 

 

Una altra part de les 50 mesures previstes anirà destinada a formació específica, sobretot en els àmbits de les competències digitals -es vol aconseguir que s'hi formin 225.000 joves- i dels idiomes, també per poder obrir la porta a la denominada mobilitat exterior.

També n'hi ha per reduir un 20 per cent la bretxa de gènere i per fomentar l'ocupació entre els immigrants.

La idea del govern espanyol és arribar als 3 milions de contractes fixos en els pròxims 3 anys, cosa que suposaria un augment del 15 per cent anual del nombre de contractes indefinits per als joves que ara no tenen feina. A més, vol limitar els contractes temporals. Per aconseguir-ho es vol incentivar la contractació indefinida.

ARXIVAT A:
Atur
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut