El govern destinarà 14,5 milions d'euros als ajuntaments que acullen menors migrants

La mesura de suport ha estat presentada a setanta alcaldes per fomentar mesures de convivència i d'inserció laboral

Actualitzat

La Generalitat ha anunciat que destinarà 14 milions i mig d'euros a donar suport als municipis que tenen centres per a menors estrangers no acompanyats. L'anunci l'ha fet el conseller d'Afers Socials i famílies, Chakir El Homrani, que s'ha reunit amb una setantena d'alcaldes.

El nou pla preveu la contractació de 110 dinamitzadors cívics. Una nova figura que ha de fer d'enllaç entre els centres on viuen els joves migrats i els municipis on són acollits. Els dinamitzadors s'encarregaran de treballar l'emancipació juvenil, fomentar la convivència i gestionar els conflictes que hi pugui haver.
 


El departament també està treballant en un conveni perquè aquests joves puguin tenir una sortida laboral, un dels greus problemes actuals per poder-se emancipar. Uns 600 joves, ja majors d'edat, faran una formació durant dos mesos i després se'ls contractarà per treballar un any, cosa que els permetrà obtenir el permís per treballar.
 


La Generalitat ha anunciat aquestes mesures davant d'una setentena d'alcaldes de municipis que allotgen centres amb joves emigrants sols, com el de Badalona, Àlex Pastor:

"Amb això el que fem, d'alguna manera, solucionar de forma urgent un tema que tenim però evident no serà suficient."

El director de Serveis a les Persones a l'Ajuntament de Tortosa, Ernest Valls, ha explicat l'objectiu:

"Si anem posant recursos anirem segurament sortir-nos-en, i sobretot treballant per l'emancipació de tots aquest joves."

El pressupost, de 14 milions i mig d'euros, surt d'una redistribució del pressupost del Departament de Benestrar i Família i s'haurien d'aplicar abans d'acabar l'any.

A Catalunya, hi ha més de 4.000 menors sense referents familiars dins del sistema de protecció.
 

ARXIVAT A:
Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut